Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
In het valideerscherm toont Blue10 de herkende kopgegevens van de inkoopfactuur waardoor het niet meer nodig is om de gegevens handmatig in te voeren. Valideren is het controleren van de door Blue10 herkende kopgegevens van de inkoopfactuur. Afhankelijk van het boekhoudsysteem is het ook mogelijk om in het valideerscherm de boekingsregels te coderen. Meer weten over coderen? Lees hier verder.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

 1. Klik op het Dashboard op Valideren of open via Importeren> Valideren het valideerscherm. 
 2. Doorloop de kopgegevens van de inkoopfactuur. Hieronder volgt een toelichting per veld:
  • Administratie: Hier staat de door Blue10 herkende administratie. Klik op de pijltjes voor het synchroniseren van (zojuist aangemaakte) stamgegevens en leveranciers.
  • Leverancier: Hier staat de door Blue10 herkende leverancier. Klik op i voor meer informatie over de leveranciers. Meer weten over het aanmaken van een leverancier in de Blue10 dienst via +? Lees hier verder. 
  • Factuur nr: Hier staat het door Blue10 herkende inkoopfactuurnummer. In dit veld vindt een controle plaats op dubbele inkoopfacturen op basis van de combinatie leverancier en factuurnummer. Meer weten over de check op dubbele inkoopfacturen? Lees hier verder.
  • E-factuur template: Elektronische templates geven de mogelijkheid om het coderen en boeken van elektronische facturen te versnellen en te automatiseren. Met een elektronisch template is het mogelijk om de kopgegevens en de codering van een elektronisch factuur vast te leggen. Meer weten? Lees hier verder.
  • Boekingstemplate: Boekingstemplates geven de mogelijkheid om het coderen en boeken van inkoopfacturen te versnellen en te automatiseren. Met een boekingstemplate is het mogelijk om veelgebruikte coderingen eenvoudig te hergebruiken en standaard toe te passen. Meer weten? Lees hier verder.
  • Omschrijving: Vul hier een standaard kop omschrijving in. Wanneer de omschrijving altijd hetzelfde is, kan Blue10 de omschrijving standaard invullen na het vastleggen van de (dynamische) omschrijving van het document. Meer weten? Lees hier verder
  • Datum: Hier staat de door Blue10 herkende datum die op de inkoopfactuur staat.
  • Valuta / Type: Hier staat de door Blue10 herkende valuta die op de inkoopfactuur staat. Daarnaast geeft Blue10 aan of het om een debet of credit gaat.
  • Bedragen / BTW regels: Op basis van de herkende valuta vult Blue10 hier de herkende bedragen van de inkoopfactuur in.
 3. Afhankelijk van het boekhoudsysteem vindt na het valideren van de kopgegevens het coderen van de boekingsregels plaats:
  1. Wanneer een inkoopfactuur vanuit Blue10 wordt geboekt in het boekhoudsysteem is het vereist om deze te coderen. Meer weten over het coderen? Lees hier verder.
  2. Indien een inkoopfactuur direct wordt geregistreerd in het boekhoudsysteem vindt de codering in het boekhoudsysteem plaats en kan het coderen in Blue10 worden overgeslagen. Ga door naar de volgende stap.
 4. Als alle kopgegevens zijn gevuld en (indien van toepassing) de codering sluitend is, wordt het uitroepteken bij het betreffende inkoopfactuur groen. Klik dan op Opslaan om de inkoopfactuur door te zetten voor verdere werking.

Tip: Is er een gegeven niet herkend? Ga met de muis in het veld staan op de waarde van de inkoopfactuur en klik er op. De gegevens worden automatisch gevuld, waardoor het niet meer nodig is om deze over te typen. 

Tip: In het valideerscherm is het mogelijk om gebruik te maken van sneltoetsen op het toetsenbord. Meer weten? Lees hier verder.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.