Weergaven:

Let op: Deze blog geldt alleen voor gebruikers die werken met AccountView, AFAS, Exact Globe, Twinfield, iMUIS, Exact Online, Visma, Business Central, NetSuite en Unit4 Multivers (Online).
 

Omschrijving van de functionaliteit
Boekingstemplates geven de mogelijkheid om het coderen en boeken van facturen te versnellen en te automatiseren. Met een boekingstemplate is het mogelijk om veelgebruikte coderingen eenvoudig te hergebruiken en standaard toe te passen. Indien gewenst zelfs met een standaard verdeling van de kosten per grootboek. Hierdoor is het niet meer nodig om iedere keer de boekingsregels handmatig aan te maken.

Sommige boekhoudsystemen kennen een gelijke functionaliteit; bijvoorbeeld een standaard grootboekrekening bij een leverancier of in sommige situaties één of meer standaard boekingsscenario’s. Deze stamgegevens neemt Blue10 over en blijven beschikbaar naast eventuele (nieuwe) templates in Blue10.
 

Let op: Het is niet mogelijk om vanuit Blue10 de boekingstemplates uit het boekhoudsysteem aan te passen en/of bij te werken.
 

Let op: Werk je met Twinfield of Unit4 Multivers (Online)? Indien je op dit moment één of meer boekingstemplates hebt aangemaakt in je boekhoudsysteem, neemt Blue10 alleen deze templates over. 
 

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

  1. Importeer een inkoopfactuur en splits deze indien nodig.
  2. Doorloop in het valideerscherm alle velden. In het veld Boekingstemplate is het mogelijk om een template te selecteren. Door te klikken op het veld opent een keuzelijst met verschillende boekingstemplates.  De icoontjes naast het veld hebben de volgende mogelijkheden:
    1. : Bewerk de geselecteerde boekingstemplate. Dit geldt alleen voor boekingstemplates die in Blue10 zijn aangemaakt.
    2. : Maak een nieuw boekingstemplate aan. Meer weten? Lees hier verder.

 

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.