Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Boekingstemplates geven de mogelijkheid om het coderen en boeken van inkoopfacturen te versnellen en te automatiseren. Met een boekingstemplate is het mogelijk om veelgebruikte coderingen eenvoudig te hergebruiken en standaard toe te passen. Indien gewenst zelfs met een standaard verdeling van de kosten per grootboek. Hierdoor is het niet meer nodig om iedere keer de boekingsregels handmatig aan te maken.

Hoe werkt de functionaliteit?
Let op: Het aanmaken van een boekingstemplate is alleen mogelijk in het valideerscherm. Deze instructie geldt alleen voor gebruikers die werken met Accountview, AFAS, Exact Globe, Twinfield, iMuis, Exact Online, Visma en Unit4. 


Volg de volgende stappen:

  1. Open de betreffende inkoopfactuur in het valideerscherm (Dashboard > Valideren). 
  2. Klik naast het veld Boekingstemplate op + om een nieuw boekingstemplate aan te maken. 
  3. Vul de volgende velden:
    1. Naam: Vul hier de naam van het boekingstemplate.
    2. Voorkeurstemplate: Vink dit veld aan om het boekingstemplate standaard toe te passen bij de betreffende leverancier.
    3. Omschrijving: Vul hier een standaard kop omschrijving in. Wanneer de omschrijving altijd hetzelfde is, kan Blue10 de omschrijving standaard invullen na het vastleggen van de (dynamische) omschrijving van het document. Meer weten? Lees hier verder. 
  4. Maak daarna de boekingsregels aan zoals bij het coderen van een inkoopfactuur. Kies in de kolom Bedrag type. Geef in dit veld aan hoe de kosten standaard verdeeld moeten worden over de boekingsregels: 
    1. Geen: Er wordt geen bedrag verdeeld.
    2. Vast bedrag: Vul hier een vast bedrag in dat standaard wordt gevuld. Bijvoorbeeld 100 euro.
    3. Percentage: Vul hier een percentage van het totaalbedrag voor deze regel. Alle regels bij elkaar moeten 100% zijn.
    4. Rest: Wanneer je een regel hebt met een vast bedrag, kan er met deze optie het restant van het bedrag op deze regel geplaatst worden. Let op: Het is niet mogelijk om het Bedrag type ‘Vast bedrag’ en/of ‘Rest’ te combineren met Bedrag type ‘Percentage’. Ook is het niet mogelijk om het Bedrag type ‘Vast bedrag’ en ‘Geen’ met elkaar te combineren.
  5. Klik tot slot op Opslaan.


Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.