Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Blue10 herkent de belangrijkste gegevens van een document. Meer weten over de documentherkenning? Lees hier verder. Na het herkennen van de belangrijkste gegevens is het document beschikbaar in het splitsscherm (Splitsen) of het valideerscherm (Valideren). Meer weten over splitsen? Lees hier verder.

In het valideerscherm toont Blue10 de herkende gegevens van het document waardoor het niet meer nodig is om de gegevens handmatig in te voeren. Valideren is het controleren van de door Blue10 herkende kopgegevens van een document. Binnen Blue10 is het mogelijk om verschillende documenten te herkennen en te valideren. 

Voor de documenten inkoop- en verkoopfacturen geldt dat in combinatie met diverse boekhoudsystemen ook mogelijk is om de boekingsregels in te voeren door het maken van een codering. Blue10 sluit altijd zoveel als mogelijk aan op de mogelijkheden die het boekhoudsysteem biedt.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen voor het openen van het valideerscherm en het valideren van een document:

 1. Klik op het Dashboard op Valideren of open via Importeren > Valideren het valideerscherm. 

 2. De pagina is als volgt opgebouwd:
  • Aan de linkerkant staan alle ge├»mporteerde documenten van de administratie gesorteerd op type document. Hier is het mogelijk om de beschikbare documenten te filteren op basis van administratie en type document.
  • In het midden staan de door Blue10 herkende gegevens van de kop van het document. Naast de boekhoudsysteem gerelateerde velden zijn er algemene velden.
  • Aan de rechterkant staat het originele document. Met de vergrootglazen is het mogelijk om het document in- of uit te zoomen. Met de pijltjes is het mogelijk om het document te roteren naar links of rechts.
  • Afhankelijk van het boekhoudsysteem staat onderaan het automatisch gegeneerde codering. Meer weten over het coderen van boekingsregels? Lees hier verder. Let op: Het coderen van boekingsregels is niet van toepassing voor gebruikers die werken met de boekhoudsystemen Navision en FinMaster. 
    
 3. Volg, afhankelijk van het type document, de volgende stappen:
 4. Na het valideren van document is, afhankelijk van het boekhoudsysteem, mogelijk om de boekingsregels in te voeren. Meer weten? Lees hier verder.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.