Onder Splitsen is het eenvoudig om geïmporteerde documenten binnen Blue10 uit elkaar te halen of juist samen te voegen. Deze stap vindt plaats tussen het importeren en het valideren van documenten.

Standaard gaan alle documenten direct door naar het valideerscherm, tenzij het een e-mail is die meerdere pdf-bestanden bevat. Daarnaast is er de mogelijkheid om meer documenten via het splitsscherm te verwerken.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen voor het openen van het splitsscherm en het splitsen van een document:

1. Klik op het Dashboard op Splitsen of klik op Importeren > Documenten splitsen. De pagina is als volgt opgebouwd:
    1. Aan de linkerkant staan alle geïmporteerde documenten. De bron laat zien of het document is binnengekomen via een handmatige import, een e-mail of via de Blue10 App. Meer weten? Lees hier verder.
    2. Aan de rechterkant staan de pagina(‘s) van het geïmporteerde document klaar om te splitsen.
  2. In de balk boven het document staat het bedrijf en document type. Vul de gegevens aan indien deze ontbreken. Let op: Het is alleen mogelijk om het document type te kiezen welke is geactiveerd binnen het geselecteerde bedrijf.
  3. Er zijn twee manieren om een geïmporteerd bestand met meerdere pagina’s te splitsen tot documenten:
    1. Alle pagina’s uit het geïmporteerde bestand afzonderlijke van elkaar splitsen: Met de knop Alles splitsen is het mogelijk om alle pagina’s te splitsen om als apart document te verwerken.
    2. Enkele pagina(‘s) splitsen uit het geïmporteerde bestand: Indien het niet gewenst is om alle pagina’s te splitsen, is het mogelijk om de één of meerdere pagina’s apart te splitsen. Dit kan door met de muis tussen twee pagina’s te gaan staan. Wanneer de stippellijn zichtbaar is, klik er dan op. Hierdoor splitst Blue10 de twee pagina’s en zijn het twee documenten.
  4. In het splitsscherm zijn de volgende opties mogelijk om de geïmporteerde documenten naar wens door te zetten in Blue10:
    1. Alles samenvoegen: Houdt de linker muisklik ingedrukt op de rechter pagina en versleep deze naar de linker pagina totdat de pagina’s in hetzelfde blok vallen.
    2. Verwijder een enkele pagina: Zodra de muis op een pagina staat, verschijnt er onderaan een balk met drie mogelijkheden. Met de prullenbak is het mogelijk om de pagina’s te verwijderen.
    3. Verwijder meerdere pagina’s: In de bovenste balk is het mogelijk om meerdere pagina’s (het gehele document) tegelijkertijd te verwijderen door te klikken op de prullenbak.
    4. Bijlagen toevoegen: Met de paperclip is het mogelijk om de pagina te markeren als bijlage.
    5. Pagina vergroten: Met het vergrootglas is het mogelijk om de pagina uit te vergroten.
  5. Klik op Opslaan indien het document op de gewenste manier is opgesplitst. Na het opslaan wordt er van ieder gesplitste pagina een pdf-bestand gecreëerd. Vervolgens gaan deze documenten door de documentherkenning en komen deze onder Valideren terecht.