Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
In het valideerscherm toont Blue10 de herkende kopgegevens van de verkoopfactuur waardoor het niet meer nodig is om de gegevens handmatig in te voeren. Valideren is het controleren van de door Blue10 herkende kopgegevens van de verkoopfactuur. Afhankelijk van het boekhoudsysteem is het ook mogelijk om in het valideerscherm de boekingsregels te coderen. Meer weten over coderen? Lees hier verder.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

 1. Klik op het Dashboard op Valideren of open via Importeren > Valideren het valideerscherm. 
 2. Doorloop de kopgegevens van de verkoopfactuur. Hieronder volgt een toelichting per veld:
  1. Administratie: Hier staat de door Blue10 herkende administratie. Klik op de pijltjes voor het synchroniseren van (zojuist aangemaakte) stamgegevens en leveranciers.
  2. Klant: Hier staat de door Blue10 herkende klant. Meer weten over het aanmaken van een klant in Blue10 via +? Lees hier verder.
  3. Factuur nr: Hier staat de door Blue10 herkende verkoopfactuurnummer.
  4. Boekingstemplate: Boekingstemplates geven de mogelijkheid om het coderen en boeken van verkoopfacturen te versnellen en te automatiseren. Met een boekingstemplate is het mogelijk om veelgebruikte coderingen eenvoudig te hergebruiken en standaard toe te passen. Meer weten? Lees hier verder.
  5. Omschrijving: Vul hier de omschrijving van de verkoopfactuur. Standaard vult Blue10 hier de klantnaam in. Bij een wijziging wordt de laatst gebruikte omschrijving ingevuld.
  6. Factuurdatum: Hier staat de door Blue10 herkende datum die op de verkoopfactuur staat.
  7. Valuta / Type: Hier staat de door Blue10 herkende valuta die op de verkoopfactuur staat. Daarnaast geeft Blue10 aan of het om een debet of credit gaat.
  8. Betalingskenmerk: Hier staat de door Blue10 herkende betalingskenmerk die op de verkoopfactuur staat.
  9. Bedragen / BTW regels: Op basis van de herkende valuta vult Blue10 hier de herkende bedragen van de verkoopfactuur in.
 3. Afhankelijk van het boekhoudsysteem vindt na het valideren van de kopgegevens het coderen van de boekingsregels plaats:
  1. Wanneer de verkoopfactuur vanuit Blue10 wordt geboekt in het boekhoudsysteem is het vereist om deze te coderen. Meer weten over het coderen? Lees hier verder.
  2. Indien de verkoopfactuur direct wordt geregistreerd in het boekhoudsysteem vindt de codering in het boekhoudsysteem plaats en kan het coderen in Blue10 worden overgeslagen.
 4. Als alle kopgegevens zijn gevuld en (indien van toepassing) de codering sluitend is, wordt het uitroepteken bij de betreffende verkoopfactuur groen. Klik dan op Opslaan om de verkoopfactuur door te zetten voor verdere werking.

Tip: Is er een gegeven niet herkend? Ga met de muis in het veld staan op de waarde van de verkoopfactuur. De gegevens worden automatisch gevuld, waardoor het niet meer nodig is om deze over te typen. 

Tip: In het valideerscherm is het mogelijk om gebruik te maken van sneltoetsen op het toetsenbord. Meer weten? Lees hier verder.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.