Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
In het valideerscherm toont Blue10 de herkende kopgegevens van de pakbon waardoor het niet meer nodig is om de gegevens handmatig in te voeren. Valideren is het controleren van de door Blue10 herkende kopgegevens van de pakbon. 

Indien bij het opslaan van een pakbon het veld inkooporder en/of pakbonnummer gevuld is, gaat Blue10 tussen de inkoopfacturen zoeken naar een inkoopfactuur met hetzelfde inkooporder of pakbonnummer. Op basis van gelijke waarden in een inkoopfactuur en een pakbon, worden beide documenten automatisch aan elkaar gekoppeld. Meer weten over het verwerken van pakbonnen? Lees hier verder.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

 1. Klik op het Dashboard op Valideren of open via Importeren > Valideren het valideerscherm. 
 2. Doorloop de kopgegevens van de pakbon. Hieronder volgt een toelichting per veld:
  • Administratie: Hier staat de door Blue10 herkende administratie. Klik op de pijltjes voor het synchroniseren van (zojuist aangemaakte) stamgegevens en leveranciers.
  • Leverancier: Hier staat de door Blue10 herkende leverancier. Klik op i voor meer informatie over de leveranciers. Meer weten over het aanmaken van een leverancier in Blue10 via +? Lees hier verder.
  • Pakbonnummer: Hier staat de door Blue10 herkende pakbonnummer.
  • Datum: Hier staat de door Blue10 herkende datum die op de pakbon staat.
  • Inkoopordernummer: Indien gewenst is het mogelijk om hier het inkoopordernummer in te vullen die hoort bij de pakbon.
 3. Als alle kopgegevens zijn gevuld, wordt het uitroepteken bij de betreffende pakbon groen. Klik dan op Opslaan om het document door te zetten voor verdere werking.

Tip: Is er een gegeven niet herkend? Ga met de muis in het veld staan op de waarde van de factuur. De gegevens worden automatisch gevuld, waardoor het niet meer nodig is om deze over te typen. 

Tip: In het valideerscherm is het mogelijk om gebruik te maken van sneltoetsen op het toetsenbord. Meer weten? Lees hier verder.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.