Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Er zijn verschillende manieren om een document te importeren in Blue10, waaronder het e-mailen naar een Blue10 e-mailadres. Meer weten over het aanmaken van een Blue10 e-mailadres? Lees hier verder.

Voor het e-mailen van document(en) zijn drie opties mogelijk:

  1. Het handmatig e-mailen van een document naar een Blue10 e-mailadres;
  2. Het automatisch doorsturen (forwarden) van e-mails uit een mailbox naar het Blue10 e-mailadres; 
  3. Het e-mailen van document(en) vanaf de scanner naar het Blue10 e-mailadres.

In het ideale scenario versturen (bijna) alle leveranciers de documenten naar het Blue10 e-mailadres zodat het niet meer nodig is om documenten zelf door te sturen naar het Blue10 e-mailadres. Blue10 heeft een brief opgesteld voor het informeren van leveranciers over het opsturen van documenten naar het Blue10 e-mailadres. Meer weten? Lees hier verder.

Na het verzenden van de e-mail ontvangt de afzender een automatisch antwoord dat de e-mail wel of niet succesvol is aangekomen in Blue10. Wanneer de e-mail succesvol is aangekomen, zijn de document(en) in Blue10 beschikbaar om te verwerken.

Let op: Bevat een e-mail meerdere pdf-bestanden in de bijlage? In dat geval komen de pdf-bestanden als documenten onder Splitsen terecht. In het splitsscherm is het mogelijk om eenvoudig documenten in Blue10 uit elkaar te halen of juist samen te voegen. Meer weten? Lees hier verder

Hoe werkt de functionaliteit?
Optie 1: Handmatig e-mailen
Volg de volgende stappen:

  1. Open een e-mailprogramma om een e-mail te versturen.
  2. Open een nieuwe e-mail. Vul het Blue10 e-mailadres in het veld Aan in en voeg in de bijlage van deze e-mail de pdf-bestanden als bijlage toe. 
  3. Stuur daarna de e-mail naar het Blue10 e-mailadres door de e-mail te verzenden.
  4. Na het verzenden van de e-mail ontvangt de afzender een autoreply e-mail dat de e-mail wel of niet succesvol is aangekomen in Blue10.

Optie 2: Automatisch doorsturen (forwarden) naar het Blue10 e-mailadres
Het is mogelijk om een eigen, reeds bestaand e-mailadres te gebruiken voor het ontvangen van documenten in Blue10. In dat geval raden wij aan om gebruik te maken van een automatische forward. De forward moet ingesteld worden op de eigen mailserver. Meer weten? Lees hier verder.

Optie 3: Het e-mailen vanaf de scanner
Afhankelijk van de scanner is het mogelijk om gescande documenten te e-mailen naar het Blue10 e-mailadres. 

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.