Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Het is mogelijk om een eigen, reeds bestaand e-mailadres te gebruiken voor het ontvangen van documenten in Blue10. In dit geval raden wij aan om gebruik te maken van een automatische forward. De forward moet ingesteld worden op de eigen mailserver. 
 
Let op: Het is niet mogelijk om e-mails (automatisch) door te sturen naar Blue10 vanuit een eigen mailprogramma, zoals Outlook. De e-mails komen dan in Blue10 aan met jullie eigen interne e-mailadres als afzender. Het automatisch antwoord dat de e-mail wel of niet succesvol is aangekomen in Blue10 wordt vervolgens naar jullie eigen e-mailadres verstuurd in plaats van naar de leverancier. De forward en het automatisch antwoord veroorzaken vervolgens een loop. Doorgestuurde e-mails vanaf jullie interne e-mailadres ontvangen dan een automatisch antwoord, die weer worden doorgestuurd naar Blue10, die vervolgens weer een automatisch antwoord ontvangen etc.
 
Hoe werkt de functionaliteit?

Volg de volgende stappen:

  1. Maak een Blue10 e-mailadres aan. Benieuwd hoe dit ingesteld kan worden? Lees hier verder.
  2. Het automatisch doorsturen van e-mails moet worden ingesteld op de mailserver. Stuur hiervoor bijvoorbeeld onderstaand bericht naar de systeembeheerder, de IT afdeling of de IT partij: Graag wil ik dat het huidige e-mailadres [huidig e-mailadres voor het ontvangen van facturen] automatisch wordt doorgestuurd vanaf de exchange server of door middel van een directe forward naar [Blue10 e-mailadres zoals ingesteld in Blue10] .
  3. Wanneer bovenstaande is uitgevoerd, komen de e-mails vanuit de mailbox direct in Blue10 terecht. De binnenkomende e-mails zijn terug te vinden via Importeren > Ontvangen e-mails in het menu.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.