Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Bij het behandelen van een inkoopfactuur geef je aan welke vervolgactie je naar een gebruiker wilt uitvoeren. Deze acties kan je bij iedere inkoopfactuur handmatig uitvoeren, maar het is ook mogelijk terugkerende acties vast te leggen in een route.

Een route stel je in om het traject wat een inkoopfactuur doorloopt (gedeeltelijk) te automatiseren. Het zorgt voor automatische acties of geeft relevante suggesties weer. Het instellen van routes biedt tijdwinst en zorgt ervoor dat er minder handelingen nodig zijn.

Tip: Meer informatie over het inrichten van routes aan de hand van jullie inkoopfactuurverwerkingsproces? Lees hier verder.

Hoe werkt de functionaliteit?
In Blue10 is het mogelijk om twee soorten routes in te stellen:

  1. Autoroute: Een autoroute is een actie die Blue10 automatisch uitvoert zonder tussenkomst van een gebruiker. Je kan een autoroute alleen gebruiken op het moment dat die actie in alle gevallen uitgevoerd moet worden en de gebruiker de factuur niet meer hoeft in te zien.
    Een voorbeeld hiervan is het automatisch boeken en archiveren van facturen nadat deze betaald zijn.
  2. Suggestieroute: Een suggestieroute is een voorgestelde actie voor een gebruiker. De gebruiker moet deze actie wel nog zelf uitvoeren bij iedere factuur en heeft de mogelijkheid om af te wijken van de suggestie.
    Een voorbeeld hiervan is het goedkeuren van een factuur waarbij een goedkeurder standaard de suggestie ‘Goedkeuren voor betaling’ krijgt. De gebruiker moet deze actie wel nog uitvoeren, maar heeft ook de mogelijkheid om van deze suggestie af te wijken als de factuur bijvoorbeeld niet klopt.


Het aanmaken van een suggestie- of autoroute kan op twee manieren. Alleen de impact verschilt; bij een suggestieroute krijgt een gebruiker een suggestie en bij een autoroute voert Blue10 automatisch de actie uit. De twee manieren zijn:

  1. Via Inkoop > door het openen van een factuur. Iedere gebruiker kan zelf een suggestieroute maken door een vinkje te zetten bij Suggestieroute en daarna de actie uit te voeren. Gebruikers met beheerdersrechten zien hier ook het vinkje Autoroute. Meer weten? Lees hier verder.
  2. Via het Beheer > Suggestie routes of Autoroutes. Een gebruiker met beheerdersrechten kan routes aanmaken, aanpassen en wijzigen via het Beheer. Meer weten over (het aanmaken van) suggestieroutes? Lees hier verder. Meer weten over (het aanmaken van) autoroutes? Lees hier verder.


Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101