Bij het behandelen van een inkoopfactuur geef je aan welke vervolgactie je naar een gebruiker wilt uitvoeren. Deze acties kan je bij iedere inkoopfactuur handmatig uitvoeren, maar het is ook mogelijk terugkerende acties vast te leggen in een route. Het is mogelijk om een suggestie- of autoroute aan te maken. Het type route bepaald de impact; bij een suggestieroute krijgt een gebruiker een suggestie en bij een autoroute voert Blue10 automatisch de actie uit. Lees hier verder als je meer wilt weten over routes.

Iedere gebruiker kan een suggestieroute aanmaken op de Documentdetailpagina: Inkoop. Gebruikers met beheerdersrechten hebben de mogelijkheid om ook een autoroute aan te maken op de Documentdetailpagina (naast de optie om dit via Beheer > Suggestie routes of Autoroutes te doen).

Let op: Een route die door een gebruiker is aangemaakt kan door te klikken op de Gebruikersnaam > Mijn routes de zelf aangemaakte routes inzien en bewerken.

Hoe werkt de functionaliteit?
Met behulp van een voorbeeld leggen we uit hoe het aanmaken van een route op de Documentdetailpagina werkt. In het voorbeeld maken we een suggestieroute voor het controleren van facturen. Standaard ziet een controleur het volgende bij een geopende factuur via het Documentenoverzicht:

De controleur moet de Actie aanpassen van Opsturen naar Akkoord en vervolgens op Uitvoeren klikken. In meer dan 90% van de gevallen voert de controleur deze handelingen uit. Om zo efficiënt mogelijk met Blue10 te werken, kan de controleur een suggestieroute aanmaken die standaard de Actie Akkoord en Naar een specifieke gebruiker toont met een eventuele opmerking.

Volg onderstaande stappen:

1. Open de betreffende factuur.
  2. Vul bij het kopje Actie de gewenste acties in voor de geopende factuur:
    • Actie: In het geval van inhoudelijke controle van een factuur geldt dan de Actie: Akkoord.
    • Naar: In het geval van controleren van een factuur geldt Naar een specifieke gebruiker.
    • Opmerking: Eventueel kan je in het veld Opmerking tekst plaatsen.
    • Route: Vink bij Route Suggestieroute aan. Een vinkje bij Suggestieroute betekent dat de suggestieroute geldt voor de betreffende administratie en één specifieke leverancier. Let op: Een vinkje bij Voor alle leveranciers betekent dat de suggestieroute geldt voor de betreffende administratie en alle leveranciers binnen deze administratie.
  3. Klik op Uitvoeren om de suggestieroute te activeren en de betreffende actie uit te voeren. Bij de volgende factuur van de betreffende administratie en leverancier krijg je de suggestie te zien.