Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit

Met de instelling EFT Bill Paymentis het mogelijk om facturen die automatisch worden geïncasseerd af te letteren zonder goedkeuring. De functionaliteit EFT Bill Paymentis ingesteld op basis van de leveranciersinstelling.

Voor het gebruiken van de nieuwe functionaliteit NetSuite EFT Bill payment zijn er twee acties benodigd:  

  1. Het instellen van de EFT Bill Payment in Blue10 
  2. Valideren van facturen met de EFT Bill Payment in Blue10 

Hoe werkt de functionaliteit?

Stap 1: Het instellen van de EFT Bill Payment in Blue10  

Om gebruik te maken van de EFT Bill Payment instelling in Blue10, dient een gebruiker met de (workflow) beheerder rol de algemene instellingen in het bedrijfsbeheer van Blue10 te wijzigen. 

  1.  Ga in Blue10 naar Beheer > Bedrijven > Open de administratie waarop de instelling van toepassing is. In de Extra instellingen is de instelling ‘Gebruik EFT Bill Payment’ zichtbaar, zet de instellingen op Ja wanneer je gebruik wilt maken van de methode EFT bill payment.  Zet de instelling op Nee wanneer je de werkwijze in Blue10 niet wilt aanpassen. Met de instelling op Nee blokkeert Blue10 alle inkoopfacturen voor betaling. 

Stap 2: Valideren van facturen met de EFT Bill Payment in Blue10 
Wanneer de bovenstaande instelling is ingesteld op 'Ja', synchroniseert Blue10 vanuit NetSuite de setting EFT Bill Payment op leveranciersniveau. 

Volg de volgende stappen voor het verwerken van automatisch geïncasseerde inkoopfacturen: 

  1. Klik op het Dashboard op Valideren of open via Importeren > Valideren het valideerscherm.  
  2. Doorloop de velden van de kop. Meer weten over het valideren van kopgegevens? Lees hier verder. 
  3. In de kopgegevens is de instelling EFT Bill Payment zichtbaar. Er zijn twee opties mogelijk:  
    • Wanneer er géén vinkje zichtbaar is, dan kan de factuur afgeletterd worden voordat deze is goedgekeurd (EFT Bill Payment uitgeschakeld).  
    • Wanneer er wel een vinkje wordt getoond, Wanneer er wel een vinkje wordt getoond, dan moet de factuur eerst goedgekeurd worden voordat deze afgeletterd kan worden (EFT Bill Payment ingeschakeld). 
  4. Als alle kopgegevens zijn gevuld en (indien van toepassing) de codering sluitend is, klik dan op Opslaan om het document door te zetten voor verdere werking. Afhankelijk van de EFT Bill Payment instelling wordt het afletteren van de factuur geblokkeerd of vrijgegeven. 

Tip: Maak gebruik van boekingstemplates voor het versnellen van het coderen en boeken van documenten. Hierdoor is het niet nodig om iedere keer de boekingsregels handmatig aan te maken. Meer weten? Lees hier verder. 

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.