Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Iedere e-mail die is verstuurd naar een Blue10 e-mailadres, komt automatisch binnen in Blue10. De afzender ontvangt dan een automatisch antwoord met melding dat het document succesvol is verwerkt (afhankelijk van wat is ingesteld via Beheer > E-mailinstellingen). Wanneer het document niet goed is ontvangen, ontvangt de afzender een automatisch antwoord met het verzoek het document opnieuw te verzenden. Meer weten? Lees hier verder

Alle e-mails die zijn verstuurd naar een Blue10 e-mailadres zijn terug te vinden in het overzicht Ontvangen e-mails.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg onderstaande stappen voor het openen van het overzicht Ontvangen e-mails en het bewerken van een ontvangen e-mail:

  1. Ga naar Importeren > Ontvangen e-mails.
  2. De pagina is als volgt opgebouwd: 
    1. Rechts bovenin is het mogelijk om het overzicht te filteren. Standaard staat het overzicht gefilterd op Te controleren en staan in het overzicht alle ontvangen e-mails tot een maand geleden. Dit zijn e-mail die succesvol zijn ontvangen en nog in de stappen Splitsen of Valideren zitten. Ook is het mogelijk dat e-mails staan die niet succesvol zijn ontvangen. Dit zijn e-mails met de melding Fouten in ontvangen e-mails op het Dashboard onder Importeren. Meer weten? Lees hier verder.
    2. In het overzicht staan de volgende kolommen: 
      1. Datum: Dit is de datum waarop de e-mail is binnengekomen in Blue10.
      2. E-mail is geïmporteerd: Een groen vinkje of rood kruis geeft aan of de e-mail succesvol is ontvangen. De statussen zijn:
        1. Groen vinkje: De e-mail met een document(en) in de bijlage is succesvol verwerkt in Blue10. De afzender heeft een automatisch antwoord ontvangen dat de document(en) goed zijn binnengekomen voor verdere verwerking.
        2. Rood kruis: De e-mail is niet succesvol verwerkt, omdat er een pdf-bestand ontbreekt in de bijlage. De afzender heeft een automatisch antwoord ontvangen met het verzoek de documenten opnieuw te versturen.
      3. Bedrijf: De naam van de administratie waaraan het document van de e-mail is gekoppeld.
      4. Afzender: Dit is het e-mailadres van de afzender.
      5. Onderwerp: Het onderwerp van de e-mail van de afzender.
      6. Fout: Wanneer het resultaat een ‘rood kruis’ is, staat hier de foutmelding die aangeeft waarom de e-mail niet succesvol is verwerkt. 
      7. Verwerkt: Een groen vinkje geeft aan dat de e-mail met pdf-bestand(en) succesvol is ontvangen in Blue10.
      8. Gecontroleerd: Een vinkje geeft aan dat de e-mail na een fout is gecontroleerd door een gebruiker.
  3. Klik op de regel om de ontvangen e-mail te openen. Hieronder volgt een toelichting per veld (uitgezonderd de kolommen die ook in het overzicht Ontvangen e-mails staan): 
    1. Aantal bijlagen: Geeft aan hoeveel bijlagen de e-mail bevat.
    2. Aantal pdf bijlagen: Geeft aan hoeveel van de bijlagen een pdf-bestand is.
    3. Gecontroleerd: Na het controleren van het originele pdf-bestand met de fout moet voor de afhandeling dit veld worden aangevinkt. Door het aanvinken van dit veld verdwijnt de e-mail uit het Te controleren overzicht en verdwijnt de foutmelding Fouten in ontvangen e-mails op het Dashboard.
    4. Opmerking: In dit vrije veld is het mogelijk om zelf tekst te typen als opmerking.
    5. Open originele e-mail: Klik hier om de originele e-mail van de afzender te openen in een e-mailprogramma.
  4. Klik bij eventuele wijzigingen in de e-mail op Opslaan of klik op X naast Ontvangen e-mail bewerken om terug te gaan naar het overzicht Ontvangen e-mails

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.