Let op: Deze bèta-functionaliteit is alleen beschikbaar in de abonnementsvorm Enterprise.

Omschrijving van de functionaliteit
E-factuur templates geven de mogelijkheid om het coderen en boeken van elektronische facturen (e-facturen te versnellen en te automatiseren. Met een e-factuur template kan Blue10 een e-factuur met kopgegevens en codering in één keer boeken. In het e-factuur template is het mogelijk om een grootboekrekening te matchen met productcodes uit de e-factuur.

Een gebruiker met beheerdersrechten en de rol Scannen en Valideren kan een e-factuur template aanmaken. Per leverancier is het mogelijk om één of meerdere e-factuur templates aan te maken. Een e-factuur template kan alleen worden aangemaakt met een factuur in xml-bestand en als een productcode altijd aan hetzelfde grootboekrekening is gekoppeld.

Hoe werkt de functionaliteit?
Het aanmaken van een e-factuur template kan op twee manieren:

1. In het valideerscherm van Blue10 via het potlood-teken naast het veld E-factuur template.
  2. Via Beheer > Workflow > E-facturen templates > + Template aanmaken.

Volg de volgende stappen:

1. Klik op + Template aanmaken in het Beheer of op het + teken naast het veld E-factuur template in het valideerscherm. Aan de rechterkant opent een scherm om een nieuw e-factuur template aan te maken.
  2. In het veld Bedrijf zijn alle bedrijven die in Blue10 actief zijn kiesbaar. Vul hier het bedrijf in waarin de e-factuur geboekt moet worden.
  3. Selecteer in het veld Document type inkoopfactuur, verkoopfactuur of pakbon.
  4. In het veld Leverancier zijn alle leveranciers van het bedrijf kiesbaar. Selecteer hier de juiste leverancier.
  5. Importeer in het veld Importeer XML-bestand van de e-factuur via Drag & drop een e-factuur van de leverancier in xml-format.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Vul het veld Naam template.
  8. Vul het veld Standaard omschrijving in.
  9. Vink het veld Actief aan om de e-factuur template te activeren.
  10. In het overzicht is het mogelijk om de grootboekrekening te koppelen aan de btw-code en product code. Volg hiervoor de volgende stappen:
    1. Selecteer een grootboekrekening in het veld Grootboekrekening.
    2. Selecteer een btw-code in het veld Selecteer btw-code.
    3. Klik op het +-teken en klik één of meerdere product codes aan. Klik vervolgens op + Opslaan om de product codes te koppelen aan het grootboekrekening en btw-code.
      1. Tip: Klik op + Toon meer product codes om meer product codes te koppelen. Daarnaast is het mogelijk om te zoeken op code of omschrijving in het zoekveld.
  11. Is de melding Let op: er zijn codes nog niet gekoppeld zichtbaar? Voer de stappen bij stap 10 uit totdat alle product codes zijn gekoppeld.
  12. Klik tot slot op Opslaan. Blue10 past voortaan het e-factuur template toe.

Let op: Op dit moment is het alleen nog mogelijk om product codes te koppelen aan een grootboekrekening.

Tip: Komt er een nieuwe product code voor op een (toekomstige) e-factuur van de leverancier en is deze nog niet vastgelegd in de e-factuur template? Dan toont Blue10 de melding Let op: er zijn codes nog niet gekoppeld zichtbaar? in het valideerscherm. Door te klikken op het potloodje naast het veld E-factuur template is het mogelijk om de nieuwe product code vast te leggen in de e-factuur template.