Met snelteksten is het mogelijk om bij een bepaalde status en actie snel een (standaard)opmerking mee te geven. Door het gebruik van een sneltekst is het niet iedere keer nodig om dezelfde opmerking te typen. Dit is handig als een gebruiker bijvoorbeeld soms de opmerking ‘Kloppen deze bedragen?’ en soms de opmerking ‘Wil je de bijlage toevoegen?’ vult invullen. De gebruiker kan dan snel kiezen uit één van deze snelteksten en de factuur opsturen.

Tip: Sommige acties zijn vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld dat de directeur de factuur moet goedkeuren voor betaling als een factuur wordt opgestuurd. Dan raden we aan om in dit geval geen opmerking mee te geven. Op het moment dat er een uitzondering is waarover de gebruiker een opmerking over meegeeft richting een andere gebruiker, raden we aan om wel een opmerking mee te geven. Dan valt deze meer op de bij de andere gebruiker.

Let op: Om gebruik te maken van snelteksten moeten deze eerst worden aangemaakt door een gebruiker met beheerdersrechten. Lees hier verder over het aanmaken van snelteksten.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Wanneer een inkoopfactuur bij een gebruiker ligt, ontvangt deze gebruiker een notificatie e-mail dat er documenten klaarstaan om te behandelen. Open de link in deze notificatie e-mail of ga in Blue10 naar Documentoverzicht: Inkoop.
  2. Doorloop onder het kopje Actie de velden. Selecteer in het veld Sneltekst een sneltekst.
  3. Klik op Uitvoeren om de factuur op te sturen.