Met snelteksten is het mogelijk om bij een bepaalde status en actie snel een (standaard)opmerking mee te geven. Door het gebruik van een sneltekst is het niet iedere keer nodig om dezelfde opmerking te typen. Dit is handig als een gebruiker bijvoorbeeld soms de opmerking ‘Kloppen deze bedragen?’ en soms de opmerking ‘Wil je de bijlage toevoegen?’ vult invullen. De gebruiker kan dan snel kiezen uit één van deze snelteksten en de factuur opsturen.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Ga naar Beheer > Snelteksten.
  2. Klik op Nieuwe standaard tekst aanmaken.
  3. Doorloop de volgende velden:
    • Status: Selecteer hier de status die de factuur moet hebben.
    • Actie: Selecteer hier welke actie de gebruiker wilt uitvoeren.
    • Tekst: Voer hier de sneltekst in.
    • Prioriteit: Bepaal hier de volgorde van de opmerkingen door het invullen van een getal.
    • Goedgekeurd: Geef hier aan of de factuur al goedgekeurd moet zijn of niet voor het selecteren van de sneltekst.
    • Mag goedkeuren voor betaling: Geef hier aan of de sneltekst alleen gekozen mag worden indien je mag goedkeuren.
    • Afgetekend: Deze mag altijd op nvt.
    • Ligt bij behandelaar: Geef hier aan of de sneltekst alleen gekozen mag worden indien je mag boeken.
  4. Klik tot slot op Opslaan.