Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Het is mogelijk om Blue10 aan diverse boekhoudsystemen te koppelen, waaronder Exact Globe en Exact Online. Bij overgang van Exact Globe naar Exact Online zijn een aantal stappen benodigd in de Blue10 omgeving.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

  1. Zorg dat alle facturen die geboekt zijn in Exact Globe daadwerkelijk zijn verwerkt en in het archief van Blue10 staan. Hiervoor zijn een paar aandachtspunten:
    • Facturen onder Boeken mogen blijven staan, omdat deze nog niet geboekt zijn in Exact Globe. Indien gewenst is het nog mogelijk om deze te boeken in Exact Globe en verder te verwerken in Blue10 totdat deze gearchiveerd zijn.
    • Zorg dat er onder Goedkeuren geen facturen meer staan. Dit betekent dat deze facturen goedgekeurd moet worden in Blue10 zodat deze nog worden gedeblokkeerd in Exact Globe.
    • Zorg dat er onder Betalen geen facturen meer staan. Na het koppelen van Blue10 met Exact Online krijgen deze facturen geen betaaldatum meer uit Exact Globe. Een gebruiker met beheerdersrechten kan deze facturen handmatig aanpassen. Volg daarvoor de volgende stappen: open de factuur > klik op de Documentdetailpagina op Wijzigen bij de kopgegevens van de factuur > zet het veld Factuur krijgt geen betaaldatum op Ja. De facturen worden dan gearchiveerd in Blue10.
  2. We raden aan om de crediteuren uit Exact Globe te converteren naar Exact Online met dezelfde nummering. Mocht leverancier nummer 1 in Exact Globe bijvoorbeeld KPN heten en is in Exact Online leverancier nummer 1 Ziggo, dan worden in Blue10 alle facturen welke op 1 KPN stonden vernoemd naar 1 Ziggo. Is het gewenst om een andere nummering in Exact Online te gebruiken? Let er dan op dat deze nummering afwijkt van de nummering uit Exact Globe.
  3. Na het doorlopen van eerdere stappen kan Exact Online worden gekoppeld aan Blue10. Ga naar Beheer > Bedrijven en op de betreffende administratie.
  4. Selecteer in het veld Boekhoudsysteem Exact Online. Doorloop de velden om de connectie te maken. Meer weten? Lees hier verder.
  5. Na overgang naar Exact Online is de eerder geïnstalleerde Cloudconnector op de server niet meer nodig. Neem daarom contact op met Customer support via support@blue10.com om de Cloudconnector te deinstalleren.


Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101