Voor het maken van een boeking is er een koppeling tussen Blue10 en Exact Online benodigd. Door het aanmaken van een bedrijf in Blue10 is het mogelijk om Blue10 te koppelen aan de desbetreffende administratie in Exact Online. Vervolgens haalt Blue10 de leveranciers en andere stamgegevens over uit Exact Online om deze te gebruiken in Blue10.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Klik op Beheer > Bedrijven > Nieuw Bedrijf.
  2. Vul in het veld Weergavenaam in Blue10 de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in Blue10 zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
  3. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem Exact Online.
  4. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen Blue10 en Exact Online:
    • Land Server: Kies in dit veld voor het land waar jouw Exact Online administratie wordt gehost.
    • Exact Online administratienummer: Vul hier de administratiecode in van de administratie waarin de facturen worden geboekt. Tip: In Exact Online vind je dit nummer linksboven naast de naam van de administratie terug.
    • Inkoopdagboek nummer: Dit is het nummer van het inkoopboek waarin je inkoopfacturen wil gaan boeken. Tip: In Exact Online vind je dit nummer terug bij Financieel > Boekingen > Aanmaken. Het gaat om het nummer voor het Inkoopboek.
    • Verkoopdagboek nummer:  Dit is het nummer van het verkoopboek waarin je verkoopfactuur wil gaan boeken. Tip: In Exact Online vind je dit nummer terug bij Financieel > Boekingen > Aanmaken. Het gaat om het nummer voor het Verkoopboek.
  5. Na het invullen van bovenstaande gegevens, klik je op Maak verbinding met Exact Online. Je komt dan op de inlogpagina van Exact Online terecht. Vul daar jouw inloggegevens van Exact Online in om de koppeling te maken. De inloggegevens zijn benodigd om te verifiëren of de gebruiker voldoende rechten heeft in de administratie in Exact Online. Vervolgens vraagt Exact Online toestemming om Blue10 toegang te geven tot de benodigde gegevens. Belangrijk is dat toestemming wordt gegeven voor Alle administraties en niet voor die specifieke administratie
  6. Controleer of de koppeling is gelukt wanneer je weer terugkomt in Blue10. Als de koppeling is gelukt, zie je de tekst De ingevoerde inloggegevens zijn geldig.
  7. Doorloop de overige instellingen om de koppeling te laten aansluiten op jullie werkwijze. Zorg dat de instellingen overeenkomen met de instellingen in Exact Online.
    • PDF bij boeking toevoegen: Zet op JA om de factuur in PDF-formaat bij de boeking in Exact Online te zien.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Kostenplaatsen.
    • Codeer op Kostendragers: Zet op JA om te coderen op Kostendragers.
    • Codeer op projecten: Zet op JA om te coderen op Projecten.
    • Codeer op kostenposten: Zet op JA om te coderen op Kostenposten.
    • Codeer op artikelen: Zet op JA om te coderen op Artikelen.
    • Dagboek voor logistieke facturen: Vul hier het nummer van het dagboek voor logistieke facturen in. Tip: In Exact Online vind je dit nummer terug bij Financieel > Boekingen > Aanmaken. Het gaat om het nummer voor het Logistieke Inkoopboek.
    • Codeer op aantallen: Zet op JA om te coderen op Aantallen.
    • Codeer uitgestelde kosten: Zet op JA om te coderen op Uitgestelde kosten.
    • Codeer op Kosten activum: Zet op JA om te coderen op Kosten activum.
    • Codeer niet aftrekbare BTW: Zet op JA om te coderen op Niet aftrekbare BTW.
    • Standaard valuta: Vul hier de standaard valuta zoals deze ook in het boekhoudsysteem staat ingesteld. Deze pas je dus alleen aan als de administratie in een andere valuta dan EUR wordt gevoerd.
    • Standaard crediteurenrekening Vul hier het nummer van de standaard crediteurenrekening. Tip: In Exact Online vind je dit terug onder Stamgegevens > Dagboeken > Klik op gewenst dagboek > Grootboekrekening.
  8. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit Exact Online.