Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Blue10 haalt (indien gevuld) de IBAN nummer(s) van leveranciers op uit het boekhoudsysteem. In Blue10 is het op twee manieren mogelijk om te achterhalen welk IBAN nummer is ingesteld:

  1. In het valideerscherm (Dashboard > Valideren of Importeren > Valideren) staat naast het veld Leverancier een i’tje. Na het drukken op het i’tje wordt het IBAN nummer getoond.
  2. Via Beheer > Leveranciers is per leverancier het IBAN nummer te vinden.

Met de IBAN nummer check kan Blue10 controleren of het herkende IBAN nummer op de factuur overeenkomt met het IBAN nummer dat staat ingesteld op de leverancier in het boekhoudsysteem. 

Hoe werkt de functionaliteit?
Tijdens het valideren herkent Blue10 het IBAN nummer welke op de factuur staat. Dit IBAN nummer wordt vervolgens gevuld in het veld IBAN. Zie onderstaande afbeelding:

Na het opslaan in het valideerscherm checkt Blue10 of het herkende IBAN nummer van de factuur overeenkomt met het IBAN nummer in het boekhoudsysteem. Indien dit niet overeenkomt, krijgt de factuur de status Controleer Masterdata. Deze melding geeft aan dat de gegevens niet overeenkomen. Meer weten over het oplossen van deze foutmelding? Lees hier verder


Heeft de leverancier bijvoorbeeld een nieuw IBAN nummer? Dan geeft de IBAN nummer check in Blue10 aan dat dit moet worden aangepast in het boekhoudsysteem.

Let op: Ook gebruik maken van de IBAN nummer check? Stuur dan een e-mail naar support@blue10.com om de functionaliteit te activeren.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.