Weergaven:

Welke actie heb je uitgevoerd in Blue10?
Na het opslaan van het document in het valideerscherm doet Blue10 een IBAN nummer check en krijgt het document de fout Controleer masterdata

Waarom is deze actie niet gelukt?
De uitkomst van de IBAN nummer check is dat het herkende IBAN nummer van het document niet overeenkomt met het ingestelde IBAN nummer op de leverancierskaart in het boekhoudsysteem.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Volg de volgende stappen:

  1. Ga in het menu naar Inkoop
  2. Filter in het Documentenoverzicht: Inkoop in het veld Laatste actie op Controleer masterdata.
  3. Open de betreffende factuur. In de Historie van de factuur staat dan de melding IBAN nummer factuur () komt niet overeen met leveranciersdetails
  4. Open het boekhoudsysteem en voeg het nieuwe IBAN nummer toe aan de leverancier.
  5. Voer vervolgens in Blue10 de actie Masterdata gecontroleerd naar Inkoopadministratie uit voor verdere verwerking van de factuur. 

Let op: Is het IBAN nummer niet aangepast in het boekhoudsysteem? Dan wordt bij de betaling van het document vanuit het boekhoudsysteem het IBAN wat bekend is in het boekhoudsysteem gebruikt.

Let op: Zijn er meerdere IBAN nummers bekend van een leverancier? Blue10 checkt alleen of het IBAN nummer wat bekend is in het boekhoudsysteem overeenkomt met die op het document. Blue10 koppelt het herkende IBAN nummer niet terug aan het boekhoudsysteem als signaal dat aan dit IBAN nummer betaald moet worden. Het boekhoudsysteem bepaalt aan welk IBAN nummer wordt betaald op basis van het ingestelde IBAN nummer in het boekhoudsysteem.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.