Wanneer een document na het importeren niet direct in het valideerscherm verschijnt, is het document beschikbaar onder Splitsen. In het splitsscherm is het mogelijk om het document te splitsen of samen te voegen. Documenten die onder Splitsen beschikbaar zijn, zijn terug te vinden in het overzicht Geïmporteerde documenten.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg onderstaande stappen voor het openen van het overzicht Geïmporteerde documenten en het wijzigen van een document:

1. Ga naar Importeren > Geïmporteerde documenten.
  2. De pagina is als volgt opgebouwd:
    1. Rechts bovenin is het mogelijk om het overzicht te filteren op statussen, bedrijven of een zelf ingevulde waarde.
    2. In het overzicht staan de volgende kolommen:
      1. Bedrijf: Dit is het bedrijf waar het document tot behoort. Tijdens het splitsen of het valideren is het bedrijf aan te passen.
      2. Document type: Hierin wordt aangegeven of het om een inkoopfactuur, verkoopfactuur of pakbon gaat.
      3. Status: Dit is de status van de verwerking van het document. Meer weten? Lees hier verder.
      4. Type origineel: Deze kolom geeft aan hoe het document is geïmporteerd in Blue10. Meer weten? Lees hier verder.
      5. Nummer: Dit is het Blue10 nummer van het document.
      6. Geblokkeerd: Hier staat een oranje uitroepteken als een gebruiker dit document in het splitsscherm open heeft staan. Er kan maar één gebruiker tegelijk een document in het splitsscherm bewerken.
      7. Gebruiker: Deze gebruiker bewerkt het document in het splitsscherm.
      8. Aangemaakt door: De gebruiker die het document handmatig heeft geïmporteerd.
      9. Datum toegevoegd: De datum en tijd waarop het document is geïmporteerd in Blue10.
      10. Laatste statuswijziging: De datum en tijd waarop Blue10 de status van het document heeft gewijzigd.
  3. Door te klikken op een regel opent het document met verdere details. Hieronder volgt een toelichting per veld (uitgezonderd de kolommen die ook in het overzicht Geïmporteerde documenten staan):
    1. Bestanden gekoppeld aan dit document: Klik hier om het pdf-bestand te openen.
    2. Opnieuw verwerken: Wanneer het document in een conversiefout valt, klik dan op Opnieuw verwerken. Komt het document opnieuw in de conversiefout, neem dan contact op met ons supportteam.
  4. Klik bij eventuele wijzigingen in het document op Opslaan of klik op X naast Document wijzigen om terug te gaan naar het overzicht Geïmporteerde documenten.