Iedere gebruiker binnen Blue10 heeft een persoonlijke login met een combinatie van een e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Het is ook mogelijk dat de authenticatie verloopt via een alternatieve authenticatiemethode, zoals een Microsoft-, Google- of Exact Online account.

Hoe werkt de functionaliteit?
Een nieuwe gebruiker in Blue10 ontvangt automatisch een e-mail met een link om een wachtwoord aan te maken. De gebruiker heeft hierbij de keuze om de authenticatie te koppelen aan een alternatieve authenticatiemethode (Google, Microsoft of Exact Online) of een persoonlijk wachtwoord aan te maken door tweemaal hetzelfde wachtwoord in te voeren en deze te bevestigen.

Bij een alternatieve authenticatiemethode kies je voor één van de alternatieve methodes en log je in met de combinatie van inlognaam en wachtwoord die bekend is bij de betreffende dienst. Nadat deze bevestigd is, wordt het Blue10 account gekoppeld aan het account waar net op ingelogd is. De authenticatie van Blue10 kan ook gekoppeld worden aan MS Azure AD. Meer weten? Lees hier verder.

Let op: De link in de e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen, is twee uur geldig. Wanneer de link voor een nieuwe gebruiker is verlopen, ga dan naar login.blue10.com. Klik op Wachtwoord vergeten. Je komt nu in een nieuw scherm waar je je e-mailadres in kan vullen. Vervolgens klik je op Versturen en wordt een nieuwe e-mail verstuurd met een link om een wachtwoord aan te maken. Meer weten? Lees hier verder.