Iedere gebruiker binnen Blue10 heeft een persoonlijke login met een combinatie van een e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Het is ook mogelijk dat de authenticatie verloopt via een alternatieve authenticatiemethode, zoals een Microsoft-, Google- of Exact Online account.

Indien een gebruiker het wachtwoord is vergeten, kan deze opnieuw worden aangevraagd afhankelijk van de authenticatiemethode.

Hoe werkt de functionaliteit?
Combinatie van e-mailadres en wachtwoord
Volg de volgende stappen:

1. Ga naar login.blue10.com.
  2. Klik op Wachtwoord vergeten?
  3. Vul in dit scherm je e-mailadres.
  4. Klik op Versturen zodat een e-mail met een link voor het aanmaken van een wachtwoord wordt verstuurd. Met deze link is het mogelijk om een wachtwoord te maken.

Alternatieve authenticatiemethode
Indien gebruik gemaakt wordt van een alternatieve authenticatiemethode volg je dezelfde stappen als hierboven en vul je na wachtwoord vergeten het e-mailadres in wat gebruikt wordt bij de alternatieve authenticatiemethode, bijvoorbeeld een @gmail.com of @outlook.com adres. Vervolgens wordt een e-mail gestuurd waarmee het wachtwoord herstelt kan worden. Vervolgens kan opnieuw een alternatieve authenticatiemethode gekoppeld worden aan de authenticatie van de gebruiker of kan een persoonlijk wachtwoord ingevoerd worden. Meer weten over het aanmaken van een wachtwoord of het koppelen van een alternatieve authenticatiemethode? Lees hier verder.