Let op: Dit KB-artikel geldt alleen voor gebruikers die werken met AccountView, AFAS, Exact Globe, Twinfield, iMUIS, Exact Online, Visma, Business Central, NetSuite en Unit4 Multivers (Online).

Omschrijving van de functionaliteit
Boekingstemplates maken het mogelijk om het coderen en boeken van facturen te versnellen en te automatiseren. Met een boekingstemplate zijn veelgebruikte coderingen eenvoudig te hergebruiken en als standaard toe te passen. Indien gewenst zelfs met een standaard verdeling van de kosten per grootboek. Hierdoor is het niet meer nodig om iedere keer de boekingsregels handmatig aan te maken. Meer weten? Lees hier verder.

Is er een boekingstemplate nodig die lijkt op een eerder aangemaakte template? Met het dupliceren van een boekingstemplate kan dit eenvoudig en snel. Het dupliceren van een boekingstemplate kan alleen via Beheer > Boekingstemplates door een gebruiker met beheerdersrechten.

Hoe werkt de functionaliteit?

Volg de volgende stappen:

1. 1. Ga naar Beheer > Boekingstemplates en open het betreffende boekingstemplate.

1. 2. Klik op Template dupliceren om het boekingstemplate te kopiëren.

1. 3. Er opent een pop-up. Vul hier de volgende gegevens in:
    - Naam template
    - Bedrijf
    - Document type
    - Leverancier
    - Omschrijving

1. 4. Wijzig de gegevens indien gewenst. Let op: Het is niet meer mogelijk om bij een gedupliceerd boekingstemplate het Bedrijf en Document type te wijzigen.

1. 5. Klik tot slot op Opslaan.