Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Met de pakbonmodule van Blue10 is het mogelijk om de pakbonnen en inkoopfacturen los van elkaar te importeren en te verwerken. In Blue10 is het mogelijk om de pakbon en inkoopfactuur automatisch aan elkaar te koppelen op basis van inkooporder- en/of pakbonnummer. Als tijdens het valideren van de inkoopfactuur en pakbon het inkooporder- en/of pakbonnummer wordt gevuld, dan koppelt Blue10 automatisch de twee documenten aan elkaar.

Het is niet vereist om de inkoopfactuur en pakbon tegelijkertijd te verwerken. Blue10 kan op basis van de inkooporder- en/of pakbonnummer beide documenten automatisch aan elkaar koppelen. Hierdoor is de gekoppelde pakbon(nen) zichtbaar voor de controleur en goedkeurder op de Documentdetailpagina: Inkoop op tabblad Pakbonnen.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

  1. Importeer zowel de inkoopfactuur als de pakbon. 
  2. Valideer de documenten in het valideerscherm. Wanneer de administratie, leverancier en het inkooporder- en/of pakbonnummer overeenkomen van beide documenten, kan Blue10 deze automatisch koppelen.
  3. Na het valideren koppelt Blue10 automatisch de inkoopfactuur en de pakbon wanneer beide documenten hetzelfde inkooporder- en/of pakbonnummer, administratie en leverancier hebben.
  4. Na het automatisch koppelen is de pakbon zichtbaar bij de inkoopfactuur op de Documentdetailpagina: Inkoop op tabblad Pakbonnen.

Let op: Als er meerdere pakbonnen hetzelfde pakbonnummer hebben, is het mogelijk om de pakbonnen te koppelen aan één inkoopfactuur. Dit kan door tijdens het valideren van de inkoopfactuur het betreffende pakbonnummer in te vullen. Andersom geldt het ook dat het mogelijk is om meerdere inkoopfacturen te koppelen aan één pakbon door het vullen van het pakbonnummer tijdens het valideren van de inkoopfacturen.

Is het automatisch koppelen niet gelukt?
Dan mogelijk om handmatig de pakbon te koppelen aan de inkoopfactuur. Volg de volgende stappen:

  1. Ga naar Inkoop in het menu en open de betreffende inkoopfactuur.
  2. Klik op het tabblad Pakbonnen boven de afbeelding van de inkoopfactuur.
  3. Klik op Koppel pakbon.
  4. Er opent een pop-up scherm waar het mogelijk is om de pakbon op te zoeken en te koppelen. Selecteer de juiste pakbon en klik op Koppel pakbon om deze te koppelen aan de inkoopfactuur. 

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.