Deze informatie is alleen van toepassing voor gebruikers die werken met het boekhoudsysteem Netsuite.

Omschrijving van de functionaliteit

Met transitorisch boeken is het mogelijk om kosten te verdelen over periodes waarop deze kosten betrekking hebben. In plaats van de kosten te boeken in de periode waarin de inkoopfactuur is ontvangen, wordt de boeking verspreid over meerdere periodes. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse betaling van een verzekering waarvan het gewenst is om de kosten te verdelen over alle maanden van het jaar. Met de functionaliteit Codeer op uitgestelde kosten in Blue10 is dit mogelijk.

Hoe werkt de functionaliteit?

Functionaliteit Uitgestelde kosten activeren
Volg de volgende stappen:

1. Ga in Blue10 naar Beheer > Bedrijven en open het betreffende bedrijf.
  2. Zet, onder het kopje Codeerinformatie, de instelling Codeer op amortization op Ja.
  3. De instelling Standaard amortization template wordt zichtbaar. Vul hier het interne ID nummer van het Amortization template in Netsuite. Blue10 gebruikt dit template voor het transitorisch boeken van een inkoopfactuur.
  4. Klik op Opslaan

Let op: Het is (op dit moment) alleen mogelijk om één template te gebruiken.

Inkoopfactuur boeken in meerdere periodes
Na het activeren van de functionaliteit Uitgestelde kosten zijn de (datum)velden Van en Tot zichtbaar op de codeerregels in het valideerscherm. Vul in deze velden de begin- en einddatum van de periodes in waar de kosten betrekking op hebben.
De velden zijn ook zichtbaar op de geboekte regels op de Documentdetailpagina: Inkoop nadat de inkoopfactuur is geboekt.