Blue10 deelt informatie over het gebruik van Blue10 via diverse kanalen, waaronder per e-mail of in product met een notificatie. Door in Blue10 contactpersonen toe te wijzen aan specifieke verantwoordelijkheidsgebieden kan Blue10 de ingevoerde contactpersonen benaderen voor specifieke doeleinden. Gebruikers die als hoofdcontactpersoon staan ingesteld, ontvangen alle berichten over alle verantwoordelijkheidsgebieden.

Een gebruiker met beheerdersrechten kan in Blue10 contactpersonen beheren om te bepalen welke persoon specifieke informatie van Blue10 ontvangt. Het is mogelijk om zowel gebruikers binnen Blue10 te selecteren als externe contactpersonen toe te voegen, ook al zijn deze geen gebruiker in Blue10.

Een contactpersoon is toe te wijzen aan de volgende verantwoordelijkheidsgebieden:

• Hoofdcontactpersonen: De eindverantwoordelijke in de organisatie voor het (optimaal) gebruik van Blue10. Dit zijn maximaal 2 contactpersonen. Gebruikers die als hoofdcontactpersoon staan ingesteld, ontvangen alle berichten van Blue10.
  • Compliance: Ontvangt berichten van Blue10 over wijzigingen in bijvoorbeeld de Verwerkersovereenkomst, Algemene voorwaarden, etc.
  • Financieel: Ontvangt berichten van Blue10 over wijzigingen in onze abonnementen, nieuwe abonnementsvormen en indexatie van tarieven.
  • Technisch: Ontvangt berichten van Blue10 over wijzigingen in bijvoorbeeld de onderliggende architectuur, zoals wijzigingen van IP adressen binnen Microsoft Azure.
  • Blue10 API: Indien gebruik gemaakt wordt van een koppeling met Blue10 door middel van onze Blue10 API, dan stel je hier de contactpersoon in die relevante wijzigingen, zoals nieuwe functionaliteiten, bug fixes en onderhoud aan onze API moeten ontvangen.

Hoe werkt de functionaliteit?
Contactpersonen toevoegen

Volg de volgende stappen:

1. Klik rechtsboven op de omgevingsnaamen gebruikersnaam en vervolgens op Abonnementsoverzicht.
  2. Klik op Contactpersonen beheren
  3. Vul in het veld Hoofdcontactpersonen minimaal 1 gebruiker in. Gebruikers die als hoofdcontactpersoon staan ingesteld, ontvangen alle berichten over alle verantwoordelijkheidsgebieden.
  4. Stel in de velden Compliance, Financieel, Technisch en API (indien van toepassing) contactpersonen in, die naast de hoofdcontactpersoon, de informatie van Blue10 ontvangen. Er zijn twee opties/mogelijkheden:
    1. Een contactpersoon instellen die bekend is al gebruiker in Blue10: Dit kan onder het kopje Contactpersonen binnen Blue10 omgeving. Zoek de gebruiker op en klik de gebruiker aan. Daarna toont Blue10 de melding Gebruiker succesvol toegevoegd als contactpersoon.
    2. Een (extern) contactpersoon toevoegen (persoon is geen gebruiker in Blue10): Dit kan onder het kopje Contactpersonen buiten Blue10 omgeving door de volgende stappen te volgen:
      1. ​​​​​​​Vul de velden Voornaam en Achternaam met de voor- en achternaam van de contactpersoon in.
      2. Vul het veld E-mail met het e-mailadres van de contactpersoon in voor ontvangst van informatie.
      3. Klik vervolgens op het +-teken om de contactpersoon toe te voegen. Blue10 toont dan de melding Gebruiker succesvol toegevoegd als contactpersoon.
  5. ​​​​​​​​​​​​​​Klik tot slot op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Contactpersoon wijzigen of verwijderen
Volg de volgende stappen:

1. Klik op het prullenbakje bij de contactpersoon. Blue10 toont dan de melding met de vraag om het verwijderen van de gebruiker te bevestigen.
  2. Klik op Bevestigen om de contactpersoon los te koppelen. Volg bovenstaande stappen om een nieuw contactpersoon toe te voegen.

Tip: Wil je als eerste werken met nieuwe functionaliteiten in Blue10? In het veld Bèta functies gebruiken is het mogelijk om aan te geven dat het gewenst is om bèta functionaliteiten te testen. Meer weten? Lees hier verder.