Er zijn verschillende manieren om een document te importeren in Blue10, waaronder het e-mailen naar een Blue10 e-mailadres. Blue10 verwerkt een e-mail met documenten in de bijlage waarna het document beschikbaar is in Blue10 om te verwerken.

In het valideerscherm is het mogelijk om via de knop Open e-mail de e-mail van de leverancier (afzender), met daarin het document in de bijlage, direct te openen. Afhankelijk van de webbrowser waarin Blue10 is geopend, wordt de e-mail automatisch opgeslagen of biedt de webbrowser het aan om de e-mail te downloaden. De gedownloade e-mail kan vervolgens in een e-mailprogramma geopend worden, zodat het mogelijk is om contact op te nemen met de leverancier (afzender).

Hoe werkt de functionaliteit?

Volg de volgende stappen:

1. Klik op het Dashboard op Valideren of in het menu op Importeren > Valideren en zoek het document op.
  2. In het midden van het valideerscherm staan de gegevens van de kop van het document. Bovenaan deze gegevens staat de knop Open e-mail bij het kopje Inkoopfactuur/Verkoopfactuur/Pakbon. De e-mail opent in een e-mailprogramma.

Let op: Het icoontje Open e-mail is alleen zichtbaar wanneer het document is gemaild naar Blue10. Dit geldt niet voor het handmatig importeren of fotograferen van een document met de Blue10 App.