In het geval van een (gedeeltelijk) retour van een bestelling/inkooporder wordt de bestelling/inkooporder (gedeeltelijk) gecrediteerd. Een bestelling/inkooporder (met artikelen) is gekoppeld aan de voorraad. Daarom is het benodigd om eerst de retour vast te leggen in Exact Online om het ontvangen aantal bij te werken. Daarna kan de creditnota met de bestaande bestelling/inkooporder uit Exact Online via Blue10 worden geboekt.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Verwerk de retour in Exact Online. Let er op dat bij het aanmaken van een retour in Exact Online het veld Creditnota wordt aangevinkt. Dit zorgt ervoor dat de voorraad en bestelling/inkooporder wordt bijgewerkt.
  2. Importeer de creditnota in Blue10 zodat deze beschikbaar is in het valideerscherm.
  3. Zet in het valideerscherm bij het veld Valuta / Type het type op Credit.
  4. Open het inkooporderdialoogvenster via de knop Zoeken bij het veld Inkoopordernummer(s)
  5. Synchroniseer de bijgewerkte bestelling/inkooporder in het inkooporderdialoogvenster via de twee pijltjes rechtsboven in de kop.
  6. Vink eerst de filter Toon niet gefactureerde orderregels uit en zoek de bestelling/inkooporder op.
  7. Op de inkooporderregels is in het veld Retouren het aantal retouren zichtbaar. Selecteer de inkooporderregel(s) met de retour en klik op Opslaan.
  8. Op de codeerregels moeten de waarden van de aantallen en bedragen positief zijn i.v.m. het type credit. Let op: Zijn er ook debetregels bij de boeking van de creditnota? Dan moeten deze waarden negatief zijn op de codeerregels bij het type credit.
  9. Klik tot slot op Opslaan in het valideerscherm om de creditnota te boeken.