De koppeling tussen Blue10 en AFAS loopt via de App Connector. Voor het overhalen van gegevens, zoals stamgegevens en leveranciers, zijn GetConnectoren geïmporteerd in AFAS.

Om gebruik te maken van nieuwe functionaliteiten in Blue10 is het benodigd zijn om nieuwe GetConnectoren te importeren. Met de GetConnectoren kan Blue10 de specifieke gegevens uit AFAS voor een functionaliteit in Blue10 overhalen.

Let op: Maak je gebruik van Profit 21/22? Dan is het niet mogelijk om de GetConnectoren te downloaden in Blue10. Neem in dit geval contact op met ons supportteam.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Ga in Blue10 naar Beheer > Bedrijven en open de gewenste administratie.
  2. Onder het kopje Integratie staat de knop Download GetConnector. Klik op de knop om de meest recente GetConnector te downloaden en op te slaan als bestand op de computer/laptop.
  3. Ga naar het bestand en kies voor het uitpakken van het bestand.
  4. Ga in AFAS naar Algemeen > Beheer > App connector
  5. Open de Blue10 koppeling en klik op de GetConnectoren tab om deze te openen.
  6. Verwijder alle Blue10 GetConnectoren.
  7. Ga vervolgens naar Algemeen > Uitvoer > Beheer > GetConnector.
  8. Verwijder ook hier alle Blue10 GetConnectoren.
  9. Klik vervolgens op hetzelfde scherm op Importeren.
  10. Kies voor bestand, open de map met de bestanden van de GetConnector en selecteer alle opgeslagen bestanden uit de map door middel van Ctrl + A.
  11. De GetConnectoren komen in het scherm te staan. Klik op Voltooien
  12. Importeren voltooid, klik op OK
  13. Er verschijnt een lijst met de GetConnectoren. Voor de GetConnectoren is een groen vinkje zichtbaar. Dit laat zien dat de GetConnectoren zijn ge-update. Let op: Is er een kruis zichtbaar? Dan wordt er geen gebruik gemaakt van de functionaliteit in de AFAS omgeving en is de update niet van toepassing. Als dit niet klopt, neem dan contact op met ons supportteam.
  14. Klik op Voltooien

Voer vervolgens de volgende stappen uit om de App connector in te richten:

1. Ga in AFAS naar Algemeen > Beheer > App connector
  2.  Open de Blue10 koppeling en klik op de GetConnectoren tab om deze te openen.
  3. Klik daaropvolgend op het (plusteken) Nieuw
  4. Er opent een lijst met GetConnectoren. Zoek onder Definitie op Blue10 en selecteer alle Blue10 GetConnectoren in de lijst.
  5. Klik op Voltooien. De Blue10 GetConnectoren zijn nu toegevoegd aan de App connector.
  6. Open in Blue10 Beheer > Bedrijven > open de gewenste administratie > klik onder de gegevens op Stamgegevens synchroniseren.
  7. Het is vanaf nu mogelijk om de nieuwe functionaliteit in Blue10 te activeren (indien nodig) en te gebruiken.