Bij omzetten van de koppeling in Blue10 van Navision naar Business Central zijn twee acties benodigd in de Blue10 omgeving:
1.    Het installeren van de nieuwe extensie in Business Central;
2.    Het omzetten van de koppeling via Beheer > Bedrijven in Blue10;

Let op: Het omzetten van de koppeling naar Business Central in Blue10 is alleen mogelijk voor Business Central versies 14 en hoger.

Hoe werkt de functionaliteit?
Stap 1: Het installeren van de nieuwe extensie in Business Central
Werk je met Business Central Saas?
Dan is de Blue10 extensie 7 direct beschikbaar in de App Source van Microsoft. Neem dan contact op met jouw Solution Center voor het installeren van de extensie. In dit geval is er een technische voorwaarde waaraan voldaan moeten zijn:
1.    De minimale versie van Business Central moet 14 zijn.

Werk je met Business Central On-Premise?
Neem dan contact op met jouw Solution Center voor het installeren van de extensie. In dit geval zijn er twee technische voorwaarden waaraan voldaan moeten zijn:
1.    De minimale versie van Business Central moet 14 zijn;
2.    De webservice (Soap endpoint, oDatav4 endpoint) moet extern bereikbaar zijn. Bestaande klanten met Extensie versie 6, voldoen hier al aan. Bestaande klanten met Extensie versie 5, dienen dit na te gaan.

Stap 2: Omzetten van de koppeling via Beheer > Bedrijven
Volg de volgende stappen:
1.    Zorg dat extensie 7 is geïnstalleerd in jouw Business Central omgeving zoals beschreven bij stap 1.
2.    Ga in Blue10 naar Beheer > Bedrijven en open de betreffende administratie.
3.    Tijdens het omzetten van de koppeling neemt Blue10 niet de huidige ingevulde instellingen mee. Wij adviseren daarom op screenshots te maken van de bedrijfsinstellingen om deze na het koppelen opnieuw te doorlopen.
4.    Onder het kopje Algemeen staat in het veld Boekhoudsysteem Navision WS. Verander het boekhoudsysteem naar Business Central
5.    Er opent een nieuw scherm. Doorloop de instellingen zodat deze weer zijn zoals het was.
6.    Klik op Opslaan om het omzetten van de koppeling af te ronden.