Op basis van de factuurdatum toont Blue10 in de kopgegevens in het valideerscherm de bijbehorende periode. In het dropdown menu zijn alleen de open periodes beschikbaar. Wanneer de gewenste periode niet beschikbaar is, dan is deze al gesloten in Exact Online.

Hoe werkt de functionaliteit?
Is de periode waarin de factuurdatum valt al gesloten? Dan is het mogelijk om de gesloten periode te openen. Volg de volgende stappen:

1. Ga in Exact Online naar Administratienaam > Stamgegevens > Financieel > Periode-datumtabel.
  2. Klik op de hyperlink van het boekjaar waarin de periode heropend moet worden.
  3. Selecteer de periode die gesloten is en klik op Heropenen.
  4. Selecteer in het dropdown menu van het veld Periode in het valideerscherm een periode die open staat.

Is het niet gewenst om de gesloten periode te openen? Overleg dan met jullie boekhouder/accountant hoe het boekhoudkundig mogelijk is om de inkoopfactuur te boeken.