Op de Notificatiedatum van het contract verstuurt Blue10 automatisch een notificatie als herinnering dat het contract binnenkort afloopt. Hierdoor is er voldoende tijd om het contract te verlengen, bij een andere leverancier af te sluiten of op tijd op te zeggen op het moment dat een dienst niet meer in gebruik is.

Het overzicht Notificaties toont alle notificaties die verstuurd zijn naar gebruiker(s) en geeft inzicht voor welke contracten actie ondernomen moet worden.

Let op: Per contract is het mogelijk om een verantwoordelijke gebruiker vast te leggen, ook wel de Contract Manager. Deze gebruiker ontvangt de notificaties. Is er geen Contract Manager vastgelegd op een contract? Dan ontvangen de gebruikers met beheerdersrechten in Contract Management de notificaties. Het notificatieoverzicht is alleen zichtbaar voor gebruikers met beheerderrechten.

Hoe werkt de functionaliteit?
Hieronder volgt een uitleg over het overzicht Notificaties in een aantal stappen:

1. Klik op Notificaties in het menu om het overzicht te openen.
  2. De pagina is als volgt opgebouwd:
    1. Rechts bovenin is het mogelijk om via de knop een contract te uploaden. Meer weten? Lees hier verder.
    2. In het overzicht staan de volgende kolommen:
      • Contractnaam: Dit is een korte omschrijving van het contract.
      • Notificatie: Op basis van het type contract en de einddatum, verstuurt Blue10 één van de volgende notificaties:
        • Notificatiedatum: Op de notificatiedatum van het contract stuurt Blue10 een herinnering dat het contract aandacht vereist. Doorgaans is dit een korte periode voor de einddatum, of een herinnering om het contract nog eens te beoordelen.
        • Verlopen: Op de eerste dag van de maand verstuurt Blue10 een overzicht van de contracten die voorbij hun einddatum zijn. Dit zijn contracten die actie nodig hebben: deze moeten worden vernieuwd of naar het archief worden verplaatst.
      • + Nieuw contract uploaden: Meer weten? Lees hier verder.