Open je Navision op een remote server (via een RDP sessie)? Dan moet ook de browser waarin je in Blue10 werkt op dezelfde remote server geopend worden om gebruik te kunnen maken van de volgende functionaliteiten:

1. 'Open factuur in NAV' knop
    Via de 'Open factuur in NAV' knop wordt Navision gestart op dezelfde server waarop je de browser met Blue10 geopend hebt. Kan je Navision niet op je eigen server openen? Dan is dit ook niet mogelijk vanuit Blue10. Door op dezelfde server in Navision en in Blue10 te werken, kan de 'Open factuur in NAV' knop wel succesvol gebruikt worden.

2. Het openen van de factuur in Blue10 vanuit Navision
    Navision bevat een link naar de originele factuur in Blue10. Bij het openen van deze link vanuit Navision, wordt de browser met Blue10 op dezelfde server geopend als Navision. Werk je in Blue10 op een andere server? Dan heb je op de Navision server geen geldige inlogsessie en heb je geen toegang tot de factuur. Het openen van de factuur in Blue10 vanuit Navision is wel mogelijk door in Blue10 te werken op de Navision server.

Een RDP sessie herken je aan het RDP symbool zoals in onderstaande afbeelding:

Het is mogelijk om een snelkoppeling toe te voegen aan je bureaublad of in je menubalk naar de browser op de remote server. Zo kan je altijd direct Blue10 starten op dezelfde server als Navision. Informeer eventueel bij je IT-partij hoe je dit in kunt stellen.