Voor het maken van een boeking is er een koppeling tussen Blue10 en Unit4 Multivers benodigd. Door het aanmaken van een bedrijf in Blue10 is het mogelijk om Blue10 te koppelen aan de desbetreffende administratie in Unit4 Multivers. Vervolgens haalt Blue10 de leveranciers en andere stamgegevens over uit Unit4 Multivers om deze te gebruiken in Blue10.

Let op: Draait de database van Unit4 Multivers lokaal? Neem dan eerst contact op met ons supportteam voor het installeren van de CloudConnector. Na het installeren van de CloudConnector is het mogelijk om een bedrijf aan te maken.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Klik op Beheer > Bedrijven > Nieuw Bedrijf.
  2. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in Blue10 zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
  3. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem Unit4 API.
  4. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen Blue10 en Unit4 Multivers:
    • Locatie database boekhoudsysteem: Geef hieraan of de database van Unit4 Lokaal of in de Cloud draait.
    • Unit4 administratie code: Vul hier de administratiecode van de administratie in Unit 4 Multivers. Tip: In Unit4 Multivers vind je dit nummer door linksboven naast Algemeen op het menu te klikken en te kiezen voor Administratie openen. De code bestaat uit de letters MVL en vijf cijfers.
    • Standaard inkoopdagboek nummer: Vul hier het standaard inkoopdagboek nummer in. Tip: In Unit4 Multivers vind je dit nummer in het menu aan de linkerkant onder Inkoop.
    • Standaard verkoopdagboek nummer: Vul hier het standaard verkoopdagboek nummer in. Tip: In Unit4 Multivers vind je dit nummer in het menu aan de linkerkant onder Verkoop.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Aantallen.
    • Codeer op Dossiers: Zet op JA om te coderen op Dossiers.
    • Codeer op aantallen: Zet op JA om te coderen op Aantallen.
    • Version: Het versienummer vult Blue10 automatisch.
  5. Klik vervolgens op Maak verbinding met Unit4 en vul de volgende gegevens:
    • Portal gebruikersnaam en Portal wachtwoord: Vul hier de inloggegevens van de portal in.

• Multivers gebruikersnaam en Multivers wachtwoord: Vul hier de inloggegevens van Unit4 Multivers zelf in.

Let op: Krijg je de melding dat deze inloggegevens ongeldig zijn? Vul dan in het veld Multivers gebruikersnaam SYSTEEM en laat het veld Multivers wachtwoord leeg.

1. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit Unit 4 Multivers.