Voor het maken van een boeking is er een koppeling tussen Blue10 en iMuis benodigd. Door het aanmaken van een bedrijf in Blue10 is het mogelijk om Blue10 te koppelen aan de desbetreffende administratie in iMuis. Vervolgens haalt Blue10 de leveranciers en andere stamgegevens over uit iMuis om deze te gebruiken in Blue10.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Klik op Beheer > Bedrijven > Nieuw Bedrijf.
  2. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in Blue10 zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
  3. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem iMuis.
  4. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen Blue10 en iMuis:
    • iMUIS Cloudswitch code: iMuis administratie code: Vul hier de administratiecode van de administratie in iMuis in. Tip: Zodra de Cloudswitch is geactiveerd, vind je deze code terug in iMuis via Beheer > Mijn gegevens/Abonnement/Verbindingen. Klik op Verbindingen. In de lijst met (mogelijke) verbindingen staat Blue10. Klik achter Blue10 op Maak verbinding en kopieer de code die naar voren komt. Plak deze code in dit veld.
    • Inkoopboek nummer: Vul hier het dagboek waarin de inkoopfacturen worden geboekt. Tip: In iMuis vind je dit terug onder Beheer > Instellingen voor administratie > Basisinrichting > Tabel Dagboek.
    • Splitsingrekening: Vul hier de splitsingsrekening. Bij boekingen die over meerdere regels worden uitgesplitst, gebruik je de splitsingsrekening in iMuis. Tip: In iMuis vind je de splitsingsrekening via Beheer > Instellingen voor administratie > Basisinrichting voor uw administratie > Financiële administratie > Instellingen > Splitsingsrekening facturen.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Kostenplaatsen.
    • Codeer op Kostendragers: Zet op JA om te coderen op Kostendragers.
    • Exporteer Document naar iMUIS:  Is de module Digitaal Dossier in iMuis actief? Dan is het mogelijk om de afbeelding van een factuur vanuit Blue10 naar iMuis te laten exporteren. Zet dit veld op JA indien dit gewenst is. Afbeeldingen van facturen worden onder de knop Dossier opgeslagen. Is de module Digitaal Dossier in iMuis niet actief? Laat dan dit veld staan op NEE.
    • Standaard crediteurenrekening: Vul hier het nummer van de standaard crediteurenrekening. Tip: In iMuis vind je dit terug onder Beheer > Instellingen voor administratie > Basisinrichting > Tabel Dagboek > Open Inkoopdagboek > Tegen-Rekening.
  5. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit iMuis.