Voor het maken van een boeking is er een koppeling tussen Blue10 en Twinfield benodigd. Door het aanmaken van een bedrijf in Blue10 is het mogelijk om Blue10 te koppelen aan de desbetreffende administratie in Twinfield. Vervolgens haalt Blue10 de leveranciers en andere stamgegevens over uit Twinfield om deze te gebruiken in Blue10.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Klik op Beheer > Bedrijven > Nieuw Bedrijf.
  2. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in Blue10 zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
  3. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem Twinfield.
  4. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen Blue10 en Twinfield:
    • Twinfield administratie code: Vul hier de administratiecode van de administratie in Twinfield in. Tip: In Twinfield vind je deze code door rechtsboven op de administratienaam te klikken. In het uitklapmenu staat deze achter de administratienaam.
    • Twinfield omgeving: Vul hier de omgevingsnaam van de administratie in Twinfield in.
  5. Klik op Maak verbinding met Twinfield om de koppeling te maken.
  6. Doorloop de overige instellingen:
    • Inkoopdagboek: Vul het standaard inkoopdagboek in. Dit is voor Nederlandse bedrijven gelijk aan INK en voor internationale bedrijven PNV.
    • Verkoopdagboek: Vul het standaard verkoopdagboek in. Dit is voor Nederlandse bedrijven gelijk aan VRK en voor internationale bedrijven SLS.
    • Boek factuur met status: Zet op Concept om de facturen als concept aan te maken in Twinfield of zet op Definitief om de facturen definitief te boeken in Twinfield. Let op: Indien het gewenst is om de facturen na goedkeuring in Blue10 definitief te maken in Twinfield, kies dan voor Concept.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Kostenplaatsen.
    • Codeer op projecten: Zet op JA om te coderen op Projecten.
    • Standaard BTW code: Vul hier de standaard BTW code. Tip: In Twinfield vind je deze door te gaan naar Instellingen > Administratie-instellingen > Dagboeken > Inkoopfactuur > Standaard btw.
    • Automatisch BTW vereffenen: Zet op JA om automatisch de BTW te vereffenen.
    • Boek ICP btw op: Geef hier aan of Intracommunautaire prestaties (ICP) op Goederen of Diensten geboekt moeten worden.
    • Factuur spreiden: Zet op JA om de kosten van de factuur over periodes te verdelen vanuit Blue10.
    • Document Url: Met een Document Url is het mogelijk om vanuit Twinfield rechtstreeks de factuur in Blue10 te openen. Na het instellen van deze url krijgt iedere boeking een link naar het originele bestand dat verwijst naar de factuur in Blue10.
  7. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit Twinfield.