In Blue10 is het mogelijk extra zoektermen, zogeheten tags, te koppelen aan een document. Hierdoor is het makkelijk om bepaalde documenten terug te zoeken die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld een project inrichting kantoor.

Let op: Een gebruiker met beheerdersrechten heeft via het Beheer mogelijkheden om de tags te beheren. Lees hier verder om meer te weten te komen over het beheren van tags.

Hoe werkt de functionaliteit?

Tags aanmaken
Volg de volgende stappen:

1. Open een document via Documentenoverzicht: Inkoop.
  2. Linksboven bij de kopgegevens van het document is het veld Tags beschikbaar. Klik in dit veld en typ de gewenste tag in.
  3. Klik vervolgens op Voeg een nieuwe tag toe. De tag is dan aangemaakt en gekoppeld aan het document.
  4. Klik op het opslaan-icoontje om de nieuwe, gekoppelde tag op te slaan.

Tag(s) koppelen aan een document
Volg de volgende stappen:

1. Open een document via Documentenoverzicht: Inkoop.
  2. Linksboven bij de kopgegevens van het document is het veld Tags beschikbaar. Klik op het pijltje om de lijst met beschikbare tags te openen of begin met typen zodat suggesties in de lijst worden getoond.
  3. Klik op de gewenste tag en vervolgens op het opslaan-icoontje om de tag te koppelen aan het document.

Documenten terugzoeken o.b.v. tags
Volg de volgende stappen:

1. Open het Documentenoverzicht: Inkoop.
  2. Open de extra zoekfilters door op het plusje te klikken. In het veld Tag staan alle opgeslagen tags. Kies één van de tags en klik op Zoeken om gekoppelde documenten te vinden.