Een betalingskenmerk/gestructureerde mededeling is een bepaalde code die staat vermeldt op een factuur. Die code maakt het mogelijk de betaling te herkennen en administratief te verwerken. In Blue10 is het mogelijk om het betalingskenmerk/gestructureerde mededeling mee te geven tijdens het valideren van de factuur.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen om het veld te activeren:

1. Ga naar Beheer > Bedrijven > open de administratie.
  2. Klik op Meer instellingen.
  3. Klik naast het veld Scan adapter op Eigenschappen.
  4. Selecteer in het veld Gebruik search1 voor de optie Betalingskenmerk.
  5. Klik op Opslaan en Sluiten. Vanaf nu is het veld beschikbaar in het valideerscherm.

In het valideerscherm vindt er een controle plaats op het aantal tekens dat in het veld Betalingskenmerk wordt meegegeven. Deze lengte is afhankelijk van het boekhoudsysteem.