Het kan voorkomen dat een factuur per ongeluk in de verkeerde administratie is geboekt. Indien de factuur al geboekt is, is het in Blue10 niet mogelijk om de administratie nog te wijzigen. We adviseren om in dit geval de factuur zowel uit Blue10 als uit het boekhoudsysteem te verwijderen en deze opnieuw te boeken.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Controleer of je de factuur nog ter beschikking hebt. Er zijn drie mogelijkheden om de factuur op te zoeken in Blue10:
    1. Klik op de Documentdetailpagina op Bekijk origineel. Het pdf-document wordt geopend in de browser of een pdf-reader. Download vervolgens het document en sla deze op.
    2. Via Importeren > Batchoverzicht is het mogelijk om de factuur op te zoeken. Zoek de batch op (filter rechtsboven op Status 7 ‘beschikbaar in factuuroverzicht’) en klik op de regel. Onder het kopje Origineel staat het originele bestand van de factuur. Sla deze op.
    3. Via Importeren > Ontvangen e-mails kan je de factuur opzoeken, als de factuur per e-mail is binnengekomen in Blue10. Zorg ervoor dat het vinkje rechtsboven in bij Te controleren uit staat. Gebruik eventueel het filter om de e-mail sneller terug te vinden. Open de regel van de factuur en klik vervolgens op Open originele e-mail.
  2. Importeer vervolgens de factuur opnieuw in Blue10. Eén van de manieren is het handmatig importeren via Importeren Importeer documenten. Kies de juiste administratie, het document type en voeg het bestand toe via drag & drop of upload het bestand.
  3. Het document komt vervolgens weer in het valideerscherm (Dashboard > Valideren) terecht, zodat het mogelijk is om het document alsnog in de juiste administratie te verwerken.