In het valideerscherm is het mogelijk om tijdens het coderen gebruik te maken van sneltoetsen op het toetsenbord. Met sneltoetsen is het mogelijk om sneller een document te valideren dan veld voor veld met de muis aan te klikken.

Hoe werkt de functionaliteit?
Navigeren in een vrij tekstveld (velden zoals Bedragen en Omschrijving):

• Pijltjes omhoog en omlaag in vrij tekstveld gaan naar het veld erboven of eronder;
  • Pijltjes naar links en rechts binnen een vrij tekstveld navigeren door die tekst.

Navigeren in een dropdown velden (overige velden zoals Rekening, BTW code):

• Met de pijltjes omhoog en omlaag in een dropdown veld kan je het kenmerk erboven of eronder selecteren;
  • Met de pijltjes links en rechts ga je naar het veld ernaast;
  • De toets Enter selecteert een waarde in de dropdown. Als je nogmaals klikt op de toets Enter ga je naar het volgende veld;
  • De toets Tab selecteert een waarde in de dropdown én gaat direct naar het volgende veld.

Aanmaken van nieuwe regels:

• Met de toets Tab of de toets Enter op de + maakt een nieuwe regel aan;
  • Met toets Enter op de verwijdert de regel.
  • Met de Shift + Tab toets ga je een veld terug