Bij het behandelen van een inkoopfactuur geef je aan welke vervolgactie je naar een gebruiker wilt uitvoeren. Deze acties kan je bij iedere inkoopfactuur handmatig uitvoeren, maar het is ook mogelijk terugkerende acties vast te leggen in een route. Iedere gebruiker kan een suggestieroute aanmaken op de Documentdetailpagina.

Een gebruikers die routes heeft aangemaakt op de Documentdetailpagina kan deze inzien en bewerken.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen voor het openen van het Gebruikersroute overzicht en het bewerken van een route:

1. Klik op de gebruikersnaam > Mijn routes.
  2. De pagina is als volgt opgebouwd:
    • Aan de rechterkant is het mogelijk om het overzicht te filteren op kenmerken.
    • Het overzicht toont alle suggestieroutes die beginnen bij de inlogde gebruiker (zie de gebruiker in de kolom Ligt bij). De kolommen geven een inzicht in de opbouw van een suggestieroute.
  3. Klik op een route om de suggestieroute aan te bewerken door de volgende velden te doorlopen:
    • Bedrijf / Laatste actie / Ligt bij / Actie en Automatische route: Deze velden kan een gebruiker niet aanpassen. Een gebruiker met beheerdersrechten kan dit wel in het Beheer.
    • Stuur naar: Selecteer hier de gebruiker naar wie je de actie wil uitvoeren.
    • Standaardtekst: Dit veld is optioneel. Vul hier de tekst die bij het uitvoeren van deze suggestieroute standaard zichtbaar is in het veld Opmerking en de historie bij een factuur.
    • Leverancier(s): Dit veld geeft aan of de suggestieroute geldt voor specifieke leverancier(s). In het volgende veld is het mogelijk om dit in te richten. Let op: De route kan niet gericht zijn op alle bedrijven, maar op een specifiek bedrijf. Selecteer één bedrijf in het veld Bedrijf.
    • Zoek en voeg leverancier toe: In dit veld is het mogelijk om een suggestieroute in te richten voor specifieke leverancier(s). Dit kan door de leverancier(s) op te zoeken in het veld. Door het selecteren van een leverancier en te klikken op het prullenbakje is het mogelijk om de leverancier uit te sluiten.
  4. Klik op Opslaan om de wijzigingen door te voeren. Klik op Verwijderen om de suggestieroute te verwijderen.