Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt geprobeerd de factuur te boeken door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren te kiezen. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien de melding Onderwerp [GLTransactions] De boeking is niet in evenwicht op: [jjjj-mm] (Type: Inkoopboeking) - Verschil: EUR of Onderwerp [GLTransactions] Onbepaald: Grootboekrekening - Koersverschil naar voren komt, dan wordt dit veroorzaakt door een van de volgende scenario's:

A. Er is een klein afrondingsverschil waardoor de boeking niet in evenwicht is.

B. In de factuurcodering wordt gebruik gemaakt van een BTW-code verlegd met type inclusief.

C. De factuur wordt geboekt in een valuta die afwijkt van de standaardvaluta van de administratie in Exact Online.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Indien scenario A van toepassing is, volg dan de volgende stappen:

  1. Controleer onder het kopje Coderen op Factuur coderen of er een verschil is tussen de kop- en regelbedragen. Pas waar nodig de bedragen aan. Wanneer alle bedragen goed zijn ingevuld, wordt het vinkje groen en zijn de codeerregels sluitend. 

  2. Voer onder het kopje Actie de actie Boeken en blokkeren of Factuur boeken naar Inkoopadministratie uit. De factuur wordt nu alsnog geboekt.

Indien scenario B van toepassing is:
Het scenario van een boeking met BTW-code verlegd én type inclusief wordt via Blue10 niet ondersteund. Gebruik BTW-code verlegd en type exclusief.

Indien scenario C van toepassing is:
Neem contact op met Blue10 support. Zij kunnen eenmalig een instelling wijzigen in jullie Blue10 omgeving zodat facturen in een valuta afwijkend van de standaardvaluta voortaan wel correct geboekt worden.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.