Je hebt geprobeerd de factuur te boeken door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uit te voeren. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien de melding Onderwerp [GLTransactions] Periode is afgesloten: [periode in jjjj-mm] naar voren komt, dan zijn er twee mogelijkheden waardoor de factuur niet geboekt kan worden. Dit is afhankelijk van of de periode nog open staat in Exact Online.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Volg de volgende stappen:

1. Controleer in Exact Online of de periode waarin de betreffende factuur geboekt is afgesloten. Klik hiervoor linksboven op Administratie en vervolgens op Stamgegevens.
  2. Klik onder de tab Financieel op Periode-datumtabel. Hier is zichtbaar welke periodes afgesloten of open zijn. Volg op basis hiervan de stappen onder onderstaande kopjes.

Is de periode gesloten?
Dan zijn er twee mogelijkheden om de factuur te boeken:

1. Heropenen van de periode:
    1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Financieel > Periode-datumtabel.
    2. Klik op de hyperlink van het boekjaar waarin de periode heropend moet worden.
    3. Selecteer de periode die gesloten is en klik op Heropenen.
  2. De factuur boeken in een periode die open staat:
    1. Klik op de Documentdetailpagina in het kopje Coderen op Factuur coderen.
    2. Pas het veld Periode aan naar een openstaande datum in Exact Online aan en klik op Opslaan.
    3. Voer op de Documentdetailpagina onder het kopje Actie de actie Boeken en blokkeren naar Inkoopadministratie uit. De factuur wordt nu alsnog geboekt.

Is de periode open?
Volg de volgende stappen:

1. Exact Online heeft een instelling die bepaalt of de periode en boekdatum van elkaar mogen afwijken. Deze is te vinden via Administratie > Instellingen > Periode-datumcontrole.
    • Als deze op 'verplicht' staat, dan dienen datum en periode te allen tijde overeen te komen.
    • Als deze op 'optioneel' of 'nee' staat dan mogen de periode en boekdatum van elkaar afwijken.
      Pas naar wens de instellingen aan.
  2. Wijzig indien nodig de periode in Blue10 door op de Documentdetailpagina in het kopje Coderen op Factuur coderen te klikken.
  3. Pas het veld Periode aan en klik op Opslaan.
  4. Voer op de Documentdetailpagina onder het kopje Actie de actie Boeken en blokkeren naar Inkoopadministratie uit. De factuur wordt nu alsnog geboekt.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.