Je hebt geprobeerd de factuur te boeken door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uit te voeren. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien de melding Onderwerp [GLTransactions] Niet-aftrekbare btw-percentage is niet variabel voor grootboekrekening [grootboekrekening]. naar voren komt, moet de instelling 'Wijzigen Niet-Aftrekbare BTW' in Exact Online nog worden ingeschakeld. Doordat deze instelling uit staat, is het niet mogelijk om af te wijken van het standaard percentage niet-aftrekbare btw.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Volg de volgende stappen:

1. Ga in Exact Online naar Financieel > Grootboekrekeningen > Overzicht.
  2. Selecteer het betreffende Grootboek.
  3. Zet het vinkje aan bij Wijzigen Niet-Aftrekbare BTW.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Voer in Blue10 op de Documentdetailpagina onder het kopje Actie de actie Boeken en blokkeren naar Inkoopadministratie uit. De factuur wordt nu alsnog geboekt.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.