Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt geprobeerd de factuur te boeken door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uit te voeren. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
In de boekingsregels is een artikel gekozen die niet meer actief is in Exact Online. De factuurdatum ligt voorbij de einddatum van het artikel.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Volg de volgende stappen:

  1. Open in Exact Online het artikel via Voorraad > Artikelen > Overzicht of via Verkoop > Artikelen > Overzicht en klik op Bewerken.
  2. Controleer of het artikel daadwerkelijk inactief is onder het kopje Status.
    • Is het artikel inactief maar wil je wel op het artikel boekingen maken? Pas dan de datum aan en klik vervolgens op Bewaren.
    • Is het artikel inactief en wil je op het artikel geen boekingen meer maken? Open dan de betreffende factuur in Blue10  en klik op Factuur coderen. Vervang het inactieve artikel in het veld Artikel door een geldig artikel.
  3. Voer in Blue10 onder het kopje Actie nogmaals de actie Boeken en blokkeren / Factuur boeken uit naar de Inkoopadministratie.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.