Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt geprobeerd de factuur te boeken in Exact Online door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren te kiezen. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
In Exact Online is het niet mogelijk om een boeking met een bestelling/directe inkoopfactuur én een aparte kostenregel (alleen op grootboek) te maken. Bij deze boeking wordt geprobeerd een bestelling/directe inkoopfactuur te combineren met een kostenregel. Dit is niet toegestaan en daarom geeft Exact Online de melding Niet gevonden: Inkoopprijs terug en wordt de boeking Ongedaan gemaakt.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Volg de volgende stappen:

  1. Open de betreffende factuur in Blue10.
  2. Klik onder het kopje Coderen op Factuur coderen.
  3. Kies één van de twee mogelijkheden om de foutmelding te verhelpen:
    • Voeg aan de regels met alleen een grootboek ook een artikel toe. Met deze wijzing wordt de factuur na het boeken een directe inkoopfactuur in Exact Online.
      Let op: Indien dezelfde dag een nieuw artikel is aangemaakt, moeten de stamgegevens worden geüpdatet. 
    • Maak op iedere regel het veld Artikel leeg en verwijder eventuele kostenposten (indien van toepassing). Met deze wijziging wordt de factuur na het boeken een financiële boeking in Exact Online.
  4. Klik op Opslaan om de codering op te slaan.
  5. Voer onder het kopje Actie nogmaals de actie Boeken en blokkeren / Factuur boeken uit naar de Inkoopadministratie. Hiermee is de melding verholpen.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.