Je hebt geprobeerd de factuur te boeken door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren te kiezen. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien de melding Validation failed. Field 'Aangemaakt', Value 'Datum': Dagboek is afgesloten voor deze boekingsperiode.. naar voren komt, dan is de periode reeds gesloten voor de gekozen boek- en/of factuurdatum. Zowel handmatig als vanuit Blue10 kunnen nieuwe boekingen alleen aangemaakt worden in open periodes.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Er zijn twee scenario's met stappenplan om deze foutmelding te verhelpen

Moet de factuur in een andere boekingsperiode worden geboekt?
Open hiervoor de factuur in Blue10 en volg de volgende stappen:

1. Klik op de Documentdetailpagina in het kopje Coderen op Factuur coderen.
  2. Pas het veld Periode aan naar een openstaande periode in Exact Globe en klik op Opslaan.
  3. Voer onder het kopje Actie de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren naar Inkoopadministratie uit. De factuur wordt nu alsnog geboekt.

Moet de factuur wel in de gekozen boekingsperiode worden geboekt?
In dit geval moet je de boekingsperiode in Exact Globe weer openzetten. Volg de volgende stappen:

1. Ga in Exact Globe naar Systeem > Financieel > Periode-datumtabel > Selecteer het betreffende boekjaar en zet de boekingsperiode weer open.
  2. Open de factuur in Blue10.
  3. Voer in de Documentdetailpagina onder het kopje Actie de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren naar Inkoopadministratie uit. De factuur wordt nu alsnog geboekt.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.