Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt geprobeerd de factuur te boeken door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren te kiezen. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien de melding Onderwerp [GLTransactions] Ongeldig: Klant (Type) naar voren komt, dan komt het debiteurennummer overeen met een leveranciersnummer in Exact Online.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Er zijn twee manieren om deze foutmelding te verhelpen.

Klant ontbreekt in debiteurenlijst
Volg de volgende stappen:

  1. Zoek in Exact Online via Relaties > Klanten > Overzicht de klant in de klantenlijst. Klant niet gevonden? Ga naar stap 2. Wel gevonden? Ga door met de stappen onder het kopje Klant is geblokkeerd of inactief.
  2. Zoek in Exact Online via Relaties > Leveranciers > Overzicht de klant in de leverancierslijst. 
  3. Open de leverancierskaart door op de code te klikken en controleer via Bewerken > Algemeen of er een vinkje staat achter Klant. Zet een vinkje indien dit niet het geval is. 
  4. Voer in Blue10 op de Documentdetailpagina onder het kopje Actie de actie Factuur boeken naar Inkoopadministratie uit. De factuur wordt nu alsnog geboekt. 

Klant is geblokkeerd of inactief
Volg de volgende stappen:

  1. Wijzig in Exact Online de klant via Bewerken of kies een andere klant in de Blue10 dienst via de knop Wijzigen.
  2. Voer in Blue10 op de Documentdetailpagina onder het kopje Actie de actie Factuur boeken naar Inkoopadministratie uit. De factuur wordt nu alsnog geboekt. 

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.