Je hebt geprobeerd de factuur te boeken door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren te kiezen. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien de melding Onderwerp [GLTransactions] Grootboekrekening - kostenplaats koppeling bestaat niet naar voren komt, is er een kostenplaats geselecteerd die niet is toegestaan op de geselecteerde grootboekrekening.
Indien de melding Onderwerp [GLTransactions] Grootboekrekening - kostendrager koppeling bestaat niet naar voren komt, is er een kostendrager geselecteerd die niet is toegestaan op de geselecteerde grootboekrekening.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Er zijn twee manieren om deze foutmelding te verhelpen.

Verwijder alle koppelingen bij de grootboekrekening (dus alle kostenplaatsen/kostendragers zijn te gebruiken)
Volg de volgende stappen:

1. Ga in Exact Online naar Financieel > Boekingen en grootboekrekeningen > Grootboekrekeningen > Overzicht > Selecteer de betreffende grootboekrekening > Kostenanalyse.
  2. Klik onder Kostenplaats/Kostendrager achter Beschikbaar op Toevoegen: Koppeling. Verwijder alle kostenplaatsen/kostendragers bij de grootboekrekening (dus alle kostenplaatsen/kostendragers zijn te gebruiken).
  3. Klik in Blue10 onder het kopje Coderen op Factuur coderen en pas indien nodig de boekingsregels aan.
  4. Voer onder het kopje Actie nogmaals de actie Boeken en blokkeren of Factuur boeken uit naar de Inkoopadministratie

Voeg alle kostenplaatsen/kostendragers toe die bij de grootboekrekening gebruikt mogen worden
Volg de volgende stappen:

1. Ga in Exact Online naar Financieel > Boekingen en grootboekrekeningen > Grootboekrekeningen > Overzicht > Selecteer de betreffende grootboekrekening > Kostenanalyse.
  2. Klik onder Kostenplaats/Kostendrager achter Beschikbaar op Toevoegen: Koppeling. Voeg alle kostenplaatsen/kostendragers toe die bij de grootboekrekening gebruikt mogen worden.
  3. Klik in Blue10 onder het kopje Coderen op Factuur coderen en pas indien nodig de boekingsregels aan.
  4. Voer onder het kopje Actie nogmaals de actie Boeken en blokkeren of Factuur boeken uit naar de Inkoopadministratie

Is de kostenplaats/kostendrager wel toegestaan op het gekozen grootboek, maar krijg je toch deze foutmelding?
Dan is er sprake van een verschil tussen het kop- en regelbedrag van de factuur. Bij het boeken van de factuur wordt dit verschil weggezet op de Grootboekrekening welke in Exact Online staat ingesteld voor Rekenverschillen. Deze Grootboekrekening vind je in Exact Online via Administratie > Instellingen > Financieel. Bovenstaande stappen zijn dan ook van toepassing op de Grootboekrekening voor Rekenverschillen.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.